Antena 3 CNN Economic Măsuri pentru a proteja populația de explozia prețurilor la energie. Ministrul Energiei: "Săptămâna viitoare dorim să ieşim cu OUG"

Măsuri pentru a proteja populația de explozia prețurilor la energie. Ministrul Energiei: "Săptămâna viitoare dorim să ieşim cu OUG"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că ordonanţa de Urgenţă cu măsurile ce vor fi luate în contextul preţurilor ridicate la energie ar putea fi aprobată săptămâna viitoare.

Măsuri pentru a proteja populația de explozia prețurilor la energie. Ministrul Energiei: "Săptămâna viitoare dorim să ieşim cu OUG"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    12 Ian 2022   •   19:19

"Am avut la începutul şedinţei de Guvern o discuţie la solicitarea domnului prim-ministru cu privire la preţurile la energie electrică şi la gazele naturale, la măsurile pe care le vom lua. Am discutat cu toţi miniştrii de linie, cu ministrul IMM-urilor, ministrul Economiei, ministrul Agriculturii, ministrul de Finanţe, ministrul Transporturilor, despre măsurile pe care le vom lua. Săptămâna viitoare dorim să ieşim cu Ordonanţa de Urgenţă, să aprobăm aceste măsuri.

Se referă la ce vom face după data de 1 aprilie, de prelungire a schemei de ajutor pentru consumatorii casnici, pentru IMM-uri, ce vom face de la 1 februarie. Cum am zis, vom acţiona pentru zona de industrie alimentară şi agricultură, siguranţa alimentară fiind foarte importantă.

De asemenea, gândim, ministerele de linie gândesc scheme de ajutor şi pentru alte industrii", a declarat ministrul Virgil Popescu.

Cum poți cere furnizorului de energie recalcularea facturilor umflate. Procedura explicată de ministrul Energiei

"Vom veni practic cu un pachet de măsuri care să ajute românii să treacă peste această perioadă de volatilitate a preţurilor.

Absolut toţi colegii mei din Guvern sunt cooptaţi împreună la acest efort.

Evident că vom avea şi o discuţie în Coaliţie pentru validarea întregului program şi în prima şedinţă de Guvern, probabil, când va decide premierul, vom lua aceste măsuri", a mai spus ministrul Energiei.

Citiţi şi: Mihai Tudose: "Ministrul Energiei trebuie să plece acasă - cred că ar fi cazul să încercăm și cu altcineva

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close