Antena 3 CNN Economic Patronatul și sindicatele din asigurări solicită urgent o dezbatere, pentru identificarea celor mai bune soluții în privința polițelor RCA

Patronatul și sindicatele din asigurări solicită urgent o dezbatere, pentru identificarea celor mai bune soluții în privința polițelor RCA

Patronatul și sindicatele din domeniul asigurărilor solicită urgent o dezbatere cu toţi factorii responsabili la nivel guvernamental, pentru găsirea celor mai bune soluții în privința polițelor RCA.

Patronatul și sindicatele din asigurări solicită urgent o dezbatere, pentru identificarea celor mai bune soluții în privința polițelor RCA
Sursa foto: Pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mar 2023   •   16:07

Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR) şi Federaţia Sindicatelor din Asigurări şi Bănci (FSAB) îşi exprimă îngrijorarea pentru consecinţele economice care vor fi generate prin adoptarea unei măsuri riscante, precum plafonarea sau îngheţarea tarifelor în domeniul asigurărilor.

Astfel, PIAR și FSAB solicită respectarea pârghiilor legale, realizarea unor studii de impact înainte de adoptarea unor acte normative referitoare la legislaţia RCA şi realizarea de consultări cu partenerii de dialog social, pentru identificarea de soluţii în spiritul sustenabilităţii pe termen lung.

"Atât PIAR, cât şi FSAB, având un rol bine definit în gestionarea problematicii socio-economice, poartă împreună responsabilitatea de a contribui la crearea şi consolidarea unui mediu de lucru sigur, stabil, corect şi armonios pentru toţi cei aproximativ 9000 de angajaţi.

În contextul în care industria asigurărilor se implică activ în dezvoltarea de produse şi servicii de calitate pentru consumatori, generând locuri de muncă prospere, stabilitatea acesteia este extrem de importantă pentru buna sa funcţionare.

Citește și: Bogdan Chirițoiu, despre plafonarea prețurilor RCA: "Sunt milioane de clienți care trebuie să-și schimbe polițele de asigurare"

Industria depune mari eforturi ca să atragă tineri, într-un domeniu hiper-reglementat şi, în aparenţă, neatractiv şi provocator. 

Cadrul normativ care reglementează viaţa companiilor, atât în privința afacerilor, cât şi a susţinerii salariaţilor, în primul rând în beneficiul şi pentru protecţia consumatorilor, este imperios necesar să fie unul stabil, cu reglementări clare şi favorabile tuturor părţilor implicate", se menţionează într-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

Reprezentanţii FSAB şi PIAR subliniază că, pentru ca o piaţă să fie capabilă să satisfacă nevoile tuturor, la un nivel optim şi corect, este, în primul rând, necesar ca decidenţii politici să conştientizeze funcţionarea pieţei respective, luând în calcul toate elementele care o pot susţine sau care o pot destabiliza.

×
Subiecte în articol: polite RCA
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close