Antena 3 CNN Economic Pensionarii din România, cu lacrimi în ochi în fața poștașilor care aduc majorările: "Copiilor nu vreau să le cer, nu i-am făcut să-mi dea bani"

Pensionarii din România, cu lacrimi în ochi în fața poștașilor care aduc majorările: "Copiilor nu vreau să le cer, nu i-am făcut să-mi dea bani"

Primele pensii majorate au ajuns deja la cei care primesc banii de la poștaș. Cu toate acestea, oamenii spun, cu lacrimi în ochi, că banii în plus nu îi ajută să facă față taxelor și scumpirilor.

Pensionarii din România, cu lacrimi în ochi în fața poștașilor care aduc majorările: "Copiilor nu vreau să le cer, nu i-am făcut să-mi dea bani"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2024   •   14:18

Astăzi, poștașii au împărțit pensiile majorate cu 13,8%. Cu toate acestea, pensionarii spun că acești bani în plus nu sunt suficienți pentru viața atât de scumpă.

După ani întregi de muncă, mulți dintre ei spun că sunt nevoiți să conteze pe sprijinul copiilor, pentru că pensia nu le ajunge pentru o lună întreagă.

"Având în vedere prețul medicamentelor pe care le iau și faptul că trăiesc singură, nu ajunge! Vă spun cu mâna pe inimă! Copiilor nu pot să le cer.

Nu vreau să stau cu mâna întinsă în fața lor. Mi-e rușine să mă vadă copiii. Când rămân fără bani, mint în fața lor. Nu am făcut copiii ca să-mi dea sau să-i oblig să-mi dea ei mie. I-am făcut pentru că am vrut și îmi este milă de ei", a spus o pensionară.

Citește și: Școlile reîncep cu băncile aproape goale, din cauza valului de gripă. Dr. Adrian Marinescu: "În jur de 200 de persoane, printre care și copii, vin zilnic la spital"

Silvia Petre, președinte Asociația Pensionarilor din Timiș, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre acest subiect. 

"În prezent, toate impozitele și taxele ne iau mai mult decât trebuie. Nu este corect faptul că majorarea s-a acordat în procente, pentru că dacă se acorda într-o sumă fixă, totuși, îi ajuta cu ceva pe pensionari.

Pensiile sunt mici, iar parlamentarii și pensiile speciale se bucură de majorare. Noi, cei care am muncit o viață, nu mai avem dreptul la nimic", a spus președintele Asociației Pensionarilor din Timiș.

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close