Antena 3 CNN Economic Schimbări majore în pieţe. Românii vor putea plăti cu cardul la tarabă şi vor afla de unde provin produsele pe care vor să le cumpere

Schimbări majore în pieţe. Românii vor putea plăti cu cardul la tarabă şi vor afla de unde provin produsele pe care vor să le cumpere

Urmează schimbări majore în pieţele din ţara noastră. Potrivit ultimelor propuneri, în primul rând se ia în calcul exitinderea sistemului de plată cu cardul la tarabe. Un alt lucru extrem de important face referire la identificarea productorului.

Schimbări majore în pieţe. Românii vor putea plăti cu cardul la tarabă şi vor afla de unde provin produsele pe care vor să le cumpere
Sursa foto: Hepta/Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    05 Apr 2023   •   08:40

 În viitorul apropiat, un cod QR ataşat tarabei va putea fi scant cu telefonul, iar clientul va obţine date despre provenienţa produsului. Noutăţi vor fi şi în ceea ce ii priveşte pe comercianţi.

Prima schimbare care se pregăteşte în pieţe este plata cu cardul. Proiectul a început deja, cu succes, la unele tarabe din ţară.

"Prin această modalitate, vrem să readucem generaţiile tinere în piaţă, să redescopere gustul produsului românesc", spune Teodor Birţ, preşedinte la Administraţia pieţelor. 

A doua schimbare care se pregăteşte este codul QR afişat la fiecare tarabă. Cu o simplă scanare, clienţii ar trebui să afle informaţii despre cine produce şi cine vinde produsul.

Prima piaţă care a implementat codul QR pentru identificarea producătorilor agricoli, la Alexandria

Pentru început, proiectul este testat la Alexandria. 

"Suntem prima piaţă care a implementat codul QR pentru identificarea producătorilor agricoli, astfel încât fiecare client poate să vină în piaţă, să scaneze codul QR şi să afle de unde provine produsul pe care urmează să îl achiziţioneze.

Am observat persoane tinere care scanează codurile QR, lucru care nu se întâmpla înainte", a explicat Octavian Teodorescu, director de servicii publice în Alexandria.

"Este vorba despre un cod pe care îl poate tasta oricine cu ajutorul unui telefon, iar cu ajutorul acestuia putem să avem în prima fază datele de identificare ale celui care este la masă, putem să vedem dacă este producător.

Ştiţi foarte bine că una dintre temerile celor care vin în piaţă este să nu fie păcăliţi", adaugă Teodor Birţ, preşedinte la Administraţia pieţelor.

Oficialii spun că ataşarea codului QR va deveni o obligativitate pentru pieţarii din România. Obiectivul va fi atins treptat.

×
Subiecte în articol: card plata cu cardul piata tarabă cod QR
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close