Antena 3 CNN Economic Transporturi CFR anunță restricții de viteză pentru circulația trenurilor, din cauza caniculei. Traficul feroviar, oprit temporar în Mureș

CFR anunță restricții de viteză pentru circulația trenurilor, din cauza caniculei. Traficul feroviar, oprit temporar în Mureș

CFR Călători informează că, din cauza caniculei și a disconfortului termic accentuat, sunt aplicate restricții de viteză, ceea ce determină întârzieri în circulația trenurilor.

CFR anunță restricții de viteză pentru circulația trenurilor, din cauza caniculei. Traficul feroviar, oprit temporar în Mureș
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Iul 2023   •   17:37

Măsura este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar și este luată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România, susține CFR Călători.

CFR Călători le recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoria, să utilizeze toate trenurile puse la dispoziție în graficul unei zile de circulație și să își procure din timp legitimaţiile de călătorie, folosind toate canalele disponibile în acest sens.

"CFR Călători face eforturi pentru menținerea în circulație a tuturor unităţilor de material rulant dotate constructiv cu instalații de climatizare.

Întregul parc de vehicule feroviare este verificat din punct de vedere tehnic – funcțional înainte de plecarea în cursă, pentru evitarea defectărilor în parcurs.

Citește și: Un român a lăsat fără curent un cartier întreg din Italia, după ce a intrat cu mașina într-un stâlp de electricitate

Pentru menținerea în funcțiune a instalațiilor de climatizare, au fost dispuse măsuri suplimentare de mentenanță a instalaţiilor de climă în reviziile de vagoane care formează garniturile de tren, precum și însoțirea cu electricieni de vagoane în anumite intervale orare, atunci când sunt situații de caniculă sau alte fenomene meteo extreme specifice verii (cod roşu).

Însă, în zilele cu temperaturi exterioare caniculare, există situații în care instalațiile de climatizare din dotarea vagoanelor de călători sunt suprasolicitate, mai ales în condițiile unui grad de ocupare apropiat de 100% din numărul de locuri.

În astfel de cazuri, instalațiile funcționează în regim de ventilație”, arată sursa citată.

În situații în care apar abateri mari de la graficul de circulație, din cauza fenomenelor meteo extreme sau alte cauze, CFR Călători susține că este pregătită să ofere asistenţă călătorilor, apă şi eventual produse preambalate.

"Indiferent de cauzele generatoare ale abaterii de la programul de circulaţie, CFR Călători va asigura, cu trenurile proprii, transportul până la destinaţia finală înscrisă pe legitimaţia de călătorie”, spune compania, potrivit Mediafax.

Trafic feroviar oprit între Lunca Bradului și Răstolița

Traficul feroviar este oprit temporar între Lunca Bradului și Răstolița, din cauza mai multor copaci prăbuşiţi pe calea ferată. Un tren de călători staţionează în gara Deda, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA.

Pe raza Regionalei CF Brașov se intervine cu personal specializat și cu drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea mai multor copaci căzuți pe firul de contact și pe linia CF, între Lunca Bradului - Răstolița, anunță Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

Trenul 1646 este oprit în stația Deda până la finalizarea intervențiilor, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: CFR Calatori canicula
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close