Antena 3 CNN Economic Transporturi Când are loc protestul de amploare din ţară anunţat de românii nemulţumiţi de preţul carburanţilor

Când are loc protestul de amploare din ţară anunţat de românii nemulţumiţi de preţul carburanţilor

Şoferii au continuat protestele în mai multe benzinării din ţară. Revoltaţi de preţurile tot mai mari la carburanţi, au blocat pompele şi au alimentat în bătaie de joc, de cel mult un leu. Pe 30 iunie este anunţat un protest de amploare în toată ţara.

Când are loc protestul de amploare din ţară anunţat de românii nemulţumiţi de preţul carburanţilor
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2022   •   17:09

Românii sunt din ce în ce mai supărați pe explozia prețurilor la benzină și motorină. Astăzi, mai multe proteste au avut loc la benzinăriile din țară.

"Greu cu scumpirile astea, foarte greu. Şi atâtea dări la stat, atâtea s-au scumpit, benzină, s-a scumpit electricitatea, gazul, s-au scumpit toate. Măcar de la pretul real care ar fi trebuit sa fie după părerea mea, de 6, 7 lei, s-a ajuns la 10 lei. Plătim cu cardul,ca să plătească comisioane, să iasă pe minus, să vada şi ei, cum e să plăteşti comisioane la stat, fără să îţi mai rămână ceva în buzunar", spune un şofer nemulţumit.

Orădenii au alimentat de un leu

12 șoferi s-au strâns, seara trecută, într-o parcare din Oradea, pentru a protesta împotriva preţului ridicat la carburanţi. Oamenii, reuniţi în urma unui apel lansat pe Facebook, s-au arătat supăraţi că orădenii nu au ieşit în număr mare în stradă: "Oradea este zero. Orădenii ar fi trebuit să iasă afară, să fie aici toţi”.

"Azi Oradea alimentează de 1 leu. Ora 19. Ne întâlnim cu toţii în parcare la Grădina Zoologică", arăta mesajul mobilizator.

"Am ajuns vremuri foarte, foarte nasoale, şi nu ne mai permitem să ne facem un plin", le-a spus jurnaliştilor Ciprian Rusu, un participant, potrivit ebihoreanul.ro

La Piteşti, şoferii au blocat accesul la pompe

În Piteşti, zeci de şoferi a blocat pompele dintr-o benzinărie şi au claxonat

Zeci de conducatori auto dornici de o alimentare de maxim un leu s-au prezentat la staţia ţintă.

La Iași, aseară, peste 50 de șoferi au protestat într-o stație de alimentare.

Mașinile au fost alimentate cu benzină și motorină de cel mult 2.5 lei, în semn de protest.

Şoferii spun că s-au săturat de preţurile uriaşe şi le este teamă că vor urma şi alte scumpiri.

Protestele din staţiile peco au ajuns şi la Galaţi. Convovarea conducatorilor auto s-a făcut pe reţelele de socializare.

30 iunie, data la care este anunţat un protest de amploare în toată ţara

Pe 30 iunie este anunţat un protest al şoferilor din toată ţara. La evenimentul creat pe Facebook şi-au anunţat participarea peste 200.000 de persoane.

Şoferii spun că protestele în stațiile peco vor continua și în perioada următoare.

Carburanţii standard se comercializează astăzi în România cu preţuri cuprinse între 8.54 lei/l și 9.79 lei/l.

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close