Victor Ponta: Vom face cererea pentru un nou acord cu FMI, în aceleaşi condiţii

de M.T.    |    04 Iul 2013   •   17:43
Victor Ponta: Vom face cererea pentru un nou acord cu FMI, în aceleaşi condiţii

Premierul Victor Ponta a anunţat că în şedinţa de Guvern de joi că urmează să fie adoptat un memorandum prin care se ia act în mod oficial de încheierea cu bine a acordului cu Fondul Monetar Internaţional şi a adăugat că se va face cererea pentru un nou acord, în aceleaşi condiţii, informează Agerpres.

„Avem astăzi un memorandum prin care în mod oficial luăm act de încheierea cu bine a acordului cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială. Eu cred că este un lucru bun pentru România că am încheiat cu bine şi vă mulţumesc tuturor celor care aţi făcut eforturi, vorbesc de toţi miniştrii care aţi fost implicaţi, şi nu ştiu de ce s-ar fi bucurat atâţia să dăm greş, de parcă murea doar capra noastră, nu murea toată capra ţării”, a spus Ponta.

„Mă bucur că s-a încheiat cu bine şi o să vă autorizăm în mod oficial să facem cererea pentru un nou acord, în acelaşi condiţii, adică, nu luăm bani, nu ne trebuie bani, avem posibilitatea să ne împrumutăm pe pieţele private, dar pentru nişte scopuri şi nişte obiective pe care după aceea le veţi negocia, probabil, după vizita doamnei preşedinte Lagarde", a continuat premierul.

Directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde, va vizita România în perioada 15-16 iulie, aceasta urmând să fie prima sa vizită la Bucureşti după numirea în noua funcţie, în luna iulie 2011, a informat FMI, printr-un comunicat de presă, pe 3 iulie.

x close