Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Dezvăluiri în cazul Căminele Groazei. Ce spune instituția acuzată că a cerut ștergerea filmărilor realizate de inspectorii ANPC

Dezvăluiri în cazul Căminele Groazei. Ce spune instituția acuzată că a cerut ștergerea filmărilor realizate de inspectorii ANPC

Reprezentantul Autorității Naționale de Supraveghere a adus lămuriri, la Antena 3 CNN, după ce instituția a fost acuzată că a cerut ștergerea filmărilor realizate de inspectorii ANPC în căminele groazei.

Dezvăluiri în cazul Căminele Groazei. Ce spune instituția acuzată că a cerut ștergerea filmărilor realizate de inspectorii ANPC
Sursa foto: Gettyimages | Daniel Berehulak / Staff
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Iul 2023   •   18:22

După demascarea neregulilor grave din căminele groazei, șeful ANPC a dezvăluit că inspectorii au desfășurat controale la căminele din Voluntari și din Afumați și au înregistrat, cu ajutorul unor dispozitive de tip bodycam, situația bătrânilor din aceste centre de îngrijire.

Cu toate acestea, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal ar fi dispus ștergerea înregistrărilor surprinse de inspectorii ANPC în timpul controalelor, scopul fiind protejarea datelor persoanelor care apăreau în imagini.

"Arătau absolut tot ce au văzut colegii noști acolo. Am contestat decizia în instanță", a spus Horia Constantinescu, șeful ANPC.

Alina Săvoiu, reprezentant Autoritatea Națională de Supraveghere, a declarat, la Antena 3 CNN, că dispozitivele de tip bodycam erau folosite ilegal de ANPC.

Citește și: Centru de bătrâni din Timișoara, închis de urgență, în urma controalelor cerute de premier! Nereguli grave găsite de inspectori

"Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal nu are nicio legătură cu controalele realizate de ANPC, așa cum, în mod tendențios, se încearcă să se acrediteze.

ANPC a spus că a achiziționat aceste bodycam în luna mai a anului 2023, avem documente. Ca atare, nu puteau să înregistreze cu bodycam în luna ianuarie și februarie, când tot ei susțin că au făcut controalele.

Noi am sesizat, și nu numai în cazul lor, că le-au folosit ilegal.

Orice instituție a statului poate semnala poliției eventualele infracțiuni. Nimic nu a împiedicat ANPC-ul să facă acele controale", a spus Alina Săvoiu, Autoritatea Națională de Supraveghere.

×
Subiecte în articol: Căminele Groazei ANPC
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close