Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ce ministru e gata să își taie salariul pentru a face economie la buget: ”Aș accepta. Să fiu solidar”

Ce ministru e gata să își taie salariul pentru a face economie la buget: ”Aș accepta. Să fiu solidar”

Guvernul pune la cale un pachet de criză, care va fi implementat după Paște. Miniștrii au răspuns, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN, dacă sunt sau nu dispuși să își taie salariile pentru a face economie la buget.

de Andreea Ştefan    |    14 Apr 2023   •   20:06

Este o gaură prevăzută la buget, estimată la 20 de miliarde de lei pentru acest an.

Întrebarea rămâne însă: miniștrii își taie salariile sau sunt dispuși să facă asta în semn de solidaritate pentru români?

”Haideți să așteptăm o astfel de decizie. Din punctul meu de vedere, nivelul de salarizare al Ministerului Economiei este unul decent pentru angajații acestui minister”, a declarat Florin Spătaru, ministrul Economiei.

”Dacă decizia e luată, nici nu trebuie întrebat ministrul. Decizia dacă e luată din punct de vedere politic și adoptată printr-un act normativ nu ai ce comenta”, a spus și Daniel Cadariu, ministrul Turismului.

Citește și: Tăieri de salarii și concedieri! Anunțul ministrului Muncii, Marius Budăi

”Dacă aceasta rezolvă problema de sustenabilitate a finanțelor publice și, în spirit de solidaritate cu necazurile oamenilor, nu am niciun fel de problemă să fim solidari cu oamenii și să accept această reducere”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Iar președintele Klaus Iohannis, când este întrebat dacă va face economie, spune că se va încadra în bugetul aprobat de Guvern și că nu acceptă tăierile din pix ale politicienilor.

Pe de altă parte, tot președintele Klaus Iohannis pleacă în turneu de Paște, chiar pe 18 aprilie, în America Latină.

×
Subiecte în articol: salariu ministri
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close