Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Actualul și fostul primar din Gura Vadului, duși la audieri în dosarul Ferma Dacilor

Actualul și fostul primar din Gura Vadului, duși la audieri în dosarul Ferma Dacilor

Fostul, respectiv actualul primar din Gura Vadului au fost săltați alături de funcționara care a închis ochii la neregulile de la Ferma Dacilor, pensiunea în care opt oameni au murit în incendiul izbucnit în a doua zi de Crăciun.

de Cristi Georgescu    |    Ioana Mircea    |    17 Ian 2024   •   17:02

Primarul comunei Gura Vadului, Nicolae Marius Sorea, a fost a dus cu mandat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pentru audieri, în dosarul Ferma Dacilor, alături de Laura Luiza Anghelin, funcționar public din cadrul primăriei, dar și fostul primar Constantin Lungu.

Cei trei dau declarații cu privire la partea de ordin administrativ din satul Tohani, Prahova, care a ars a doua zi de Crăciun. Sunt suspiciuni care fac referire la faptul că cei trei au acceptat ca activitatea complexului turistic Ferma Dacilor să funcționeze mai mult de zece ani fără avizele necesare, iar autoritățile nu au luat în seamă acest lucru.

Citește și: Nou scandal la Ferma Dacilor. Un localnic din Gura Vadului susține că întreg complexul este construit ilegal pe terenul lui

Reprezentanții Fermei Dacilor s-ar fi pus în legalitate în baza legii, pe o situație legislativă, în care toate construcțiile după 2001, dar mai vechi de trei ani, pot intra în legalitate făcând un raport de expertiză și eliberarea unui certificat de edificare a construcției.

Au intrat astfel în legalitate în 2020. S-a făcut un Plan Urbanistic Zonal, iar terenul a intrat în intravilan, în baza acestuia.

Rămâne acum de văzut, în urma audierilor, dacă vor fi luate măsuri preventive față de aceștia.

×
Subiecte în articol: Ferma Dacilor audieri
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close