Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Cea mai mare escrocherie descoperită vreodată. Un milion de oameni din Europa şi SUA, păcăliţi pe site-uri cu haine de lux

Cea mai mare escrocherie descoperită vreodată. Un milion de oameni din Europa şi SUA, păcăliţi pe site-uri cu haine de lux

Aproximativ un milion de persoane din Europa și SUA au devenit victimele unei escrocherii digitale orchestrate în China.

de Naty Badea    |    09 Mai 2024   •   17:50

O anchetă jurnalistică de amploare, realizată de mai multe publicații din întreaga lume vor, ca de exemplu The Guardian sau Le Monde, a scos la iveală o escrocherie de proporție organizată în China. 

Vorbim despre 76.000 de site-uri false chinezești care comercializează haine și accesorii de firmă la prețuri reduse și care furau de fapt, datele sensibile ale peste aproximativ 80.000 de utilizatori.

Având în vedere dimensiunile extrem de mari ale acestei escrocherii, specialiștii spun că foarte probabil ar fi implicat și guvernul chinez în acest în această escrocherie, asta pentru că ar fi creat o adevărată bază de date. 

Multe dintre site-urile implicate funcționau în mai multe limbi, precum engleză, germană, franceză, italiană, spaniolă sau suedeză. 

Autoritățile care anchetează cazul au declarat că foarte probabil este una dintre cele mai mari escrocherii descoperite vreodată. 

×
Subiecte în articol: escrocherie teapa siteuri haine de lux
Parteneri
Benzina și motorina se scumpesc considerabil de la 1 iulie!
x close