Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Gabriela Firea, despre rotativa președinților României, după 5 ani de mandat: ”Eu aș fi de acord”

Gabriela Firea, despre rotativa președinților României, după 5 ani de mandat: ”Eu aș fi de acord”

Gabriela Firea a declarat că ar fi de acord cu ideea de rotativă a președinților României între PSD și PNL.

Gabriela Firea, despre rotativa președinților României, după 5 ani de mandat: ”Eu aș fi de acord”
Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea
de Andreea Ştefan    |    31 Ian 2024   •   18:09

PNL și PSD negociază posibilitatea unui acord astfel încât România să aibă 5 ani un președinte de la PNL și în următorii 5 de la PSD.

De altfel, șeful Guvernului, Marcel Ciolacu, susține că un pact PSD-PNL pentru o rocadă a președinților României este o idee foarte bună.

”Eu aud pentru prima oară această idee în emisiunea dvs. Nu s-a discutat despre ea nici la comitetul politic și nici în dezbaterile care au avut loc ieri pe regiuni. E adevărat, la ședințele coaliției nu am mai participat în ultima perioadă, dar cred că cel mai important este să ținem cont de ceea ce vor românii, de ceea ce vor cei care merg la vot.

(...) În cazul unei construcții politice serioase, argumentate și asumate în fața românilor, orice este posibil, bineînțeles, în limite democratice și cu asigurarea participării la vot și respectarea opțiunilor electorale”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3 CNN.

Întrebată dacă ar vedea valabilă varianta stabilirii unui candidat unic la alegerile prezidențiale, care să fie sprijinit și de PSD și de PNL, Gabriela Firea a răspuns:

Citește și: Marcel Ciolacu, despre rocada președinților PSD și PNL la Cotroceni: ”E o idee foarte bună”

”Colaborarea dintre cele două partide se manifestă acum în plan guvernamental, cu mici excepții. Este o colaborare bună în interesul cetățenilor. Sunt proiecte care vin să rezolve problematici din diferitele sectoare.

Cred că ar fi de bun augur un acord, dar până acum am văzut că această temă a fost oarecum negată, în sensul că partidele vor merge separat pe liste în alegeri și, eventual, se va realiza o colaborare pentru majoritatea parlamentară după alegerile generale. Dacă între timp discuțiile au luat o altă turnură și suntem deja într-o fază avansată de negociere, eu una aș fi de acord”, a mai spus Gabriela Firea.

×
Subiecte în articol: Gabriela Firea
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close