Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Angajații de la FISC intră în grevă. Nu vor austeritate la stat

Angajații de la FISC intră în grevă. Nu vor austeritate la stat

Angajații de la de Finanțe vor intra de mâine în grevă. De frica protestului, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a anunțat că va crește salariile angajaților din acest sector, așa cum au cerut sindicatele. Noi negocieri sunt așteptate în această seară.

de Mădălina Mihalache    |    Ioana Mircea    |    21 Aug 2023   •   17:21

Urmează să aibă o întâlnire între ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș și liderii sindicali, cei care amenință că mâine vor face o grevă de avertisment, în administrația fiscală.

Imediat după ce au făcut acest anunț, Ministerul Finanțelor Publice a anunțat că, urmează să pună în dezbatere publică, actul normativ prin care ar urma să fie crescute veniturile pentru angajații din Administrația Fiscală și asta după ce săptămâna trecută, aceștia au ieșit pe holurile instituției din Ministerul Finanțelor Publice, nu au vrut să mai revină la muncă și au contestat măsurile de austeritate pe care intenționează să le ia guvernul.

De frică să nu fie înghețată activitatea acestui sector, Marcel Boloș a anunțat că le va mări angajaților salariile angajaților de la Finanțe. Ei susțin că dacă ministrul nu se ține de cuvânt, această grevă de avertisment s-ar putea transforma într-una generală.

Citește și: Noul an școlar ar putea începe cu proteste masive. Profesorii, nemulțumiți că legea salarizării nu este gata

×
Subiecte în articol: grevă angajati fisc
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close