Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Protest inedit: polițiștii care vin în chiloți la muncă

Protest inedit: polițiștii care vin în chiloți la muncă

Protest inedit în Germania, unde polițiștii, sătui să mai aștepte schimbarea uniformelor vechi și uzate, s-au filmat fără pantaloni.

de Georgiana Adam    |    05 Apr 2024   •   19:30

Într-un videoclip publicat pe YouTube și Instagram de către filiala statală a Sindicatului polițiștilor germani (DPolG), doi ofițeri așezați într-o mașină de poliție se întreabă unul pe celălalt: "De cât timp așteptați?", răspunzând patru, respectiv șase luni, înainte de a ieși din BMW-ul lor pentru a dezvălui că sunt fără pantaloni.

Jürgen Köhnlein, președintele DPolG din Bavaria, abordează apoi problema în mod direct, spunând că ceea ce pare a fi o glumă proastă de 1 aprilie nu este deloc așa și că nu este nimic de râs, punând semnul egal între lipsa cronică de uniforme și lipsa de respect pentru ofițeri.

"Poliția bavareză se dezbracă și ar putea rămâne literalmente fără pantaloni", spune Köhlein, care subliniază faptul că timpii de așteptare pentru 21 de articole de uniformă diferite - cum ar fi șepci, jachete și pantaloni - pot dura luni de zile, dacă acestea sunt disponibile.

Sindicatul solicită Ministerului de Interne al statului să remedieze imediat problema, chiar dacă acest lucru înseamnă costuri suplimentare.

"Din 2020, nu prea vorbim de deficiențe în ceea ce privește calitatea uniformelor, ci mai degrabă de o lipsă de disponibilitate a uniformelor”, mai spun polițiștii, potrivit Deustche Welle.

Ministerul german de Interne reacționează acum la imaginile cu polițiștii în lenjerie intimă. Recunoaște problema, dar aruncă vina pe întreruperile din lanțul de aprovizionare.

Totuși, ministerul din Berlin ține să sublinieze că lipsa uniformelor noi nu-i împiedică pe polițiști să-și îndeplinească sarcinile. Mai mult, îi încurajează să improvizeze în privința ținutei, atunci când anumite piese ale uniformei se uzează.

×
Subiecte în articol: grevă politisti chiloti
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close