Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Marius Budăi, anunţ important despre majorările de pensii pentru români: "Până în 2070 trebuie să fim săraci"

Marius Budăi, anunţ important despre majorările de pensii pentru români: "Până în 2070 trebuie să fim săraci"

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit la Antena 3 CNN despre majorările de pensii pentru români.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Apr 2023   •   18:45

Potrivit ministrului, majorările de pensii pot fi blocate în următorii ani din cauza Planului Național de Redresare și Reziliență.

Marius Budăi declară că cei care au scris PNRR au vrut ca românii să fie săraci pentru următorii 50 de ani. Acesta susţine eliminarea din PNRR a procentului de 9,4% din PIB pentru pensii.

"Eu am primit o întrebare de la Comisia Europeană. "Domnule, ce ați avut în cap când ați scris acest procent și de ce până în 2070? Că noi nu înțelegem". Din păcate le-am spus că nici eu nu înțeleg. Vedeți dumneavoastră, și acum nu că vorbim de 9,4. Putem spune 9,1 sau 18,9 sau 15 sau oricât vreți dumneavoastră.

Însă eu am studiat toate legislațiile din toate statele membre și toate PNRR-urile din statele membre ale Uniunii Europene. Niciun stat membru nu și-a impus o asemenea plafonare", a spus Marius Budăi.

Citeşte şi: Marius Budăi, anunţ despre planul de creştere a salariilor şi a pensiilor | Ce condiţii trebuie îndeplinite

Conform ministrului Muncii, media europeană privind ponderea pensiilor în PIB este între 12,5% şi 13%.

"Întrebarea ar putea continua. Domnule, de ce tu, ca și guvernant la acest moment, știind că în Uniunea Europeană 12,5-13 este media cu plata pensiilor din PIB în statele din Uniunea Europeană, tu îţi dorești ca țara ta să fie mai săracă, ca seniorii tăi să fie mai săraci cu 3% ca media Uniunii Europene? Doar dacă îi urăști, din punctul meu de vedere, poți să faci așa ceva, că altfel nu văd de ce să pui o asemenea plafonare.

Deci, niciun PNRR nu și-a propus să plafoneze așa ceva, să treacă vreun procent anume și nicio legislație a unor state membre nu cuprinde așa ceva", a declarat ministrul Muncii.

"Până în 2070 trebuie să fim săraci. Că așa au considerat unii la acel moment", a mai spus Marius Budăi.

 

×
Subiecte în articol: Marius Budăi Ministrul Muncii pensii
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close