Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Ministrul Budăi, în mijlocul protestatarilor din stradă. Ce le-a promis sindicaliștilor din Sănătate

Ministrul Budăi, în mijlocul protestatarilor din stradă. Ce le-a promis sindicaliștilor din Sănătate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a mers în mijlocul sindicaliștilor din Sănătate, care au ieșit să protesteze în stradă, din cauza inechităților salariale.

Ministrul Budăi, în mijlocul protestatarilor din stradă. Ce le-a promis sindicaliștilor din Sănătate
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Iun 2023   •   16:51

Astăzi, ministrul Marius Budăi a mers în fața sindicaliștilor din Sănătate, cărora le-a promis, în stradă, că vor fi găsite soluții pentru eliminarea inechităților salariale.

"Avem deschidere la dialog. Trebuie să vedem ce putem rezolva și unde ne întâlnim să găsim acea linie de mijloc, care să fie corectă", le-a spus ministrul protestatarilor.

Cu toate acestea, sindicaliștii nu au încredere în promisiuni și spun că discursul guvernanților este unul formal.

"Nu s-a schimbat nimic. În continuare considerăm că dialogul este strict formal. Este o bătălie lungă pe care am simțit că trebuie să o purtăm, pentru că guvernanții nu înțeleg că în sistemul de sănătate există o echipă unică.

Citește și: Asistentă medicală, acuzată că a furat de la pacienții pe care îi îngrijea, în Deva. Cum opera femeia

Pentru ei există doar două categorii, medici și asistenți medicali. Din păcate, există și personalul nemedical, care este lăsat în umbră", a spus un protestatar.

Angajații din Sănătate cer salarii mai mari și amenință că dacă nu le vor fi rezolvate nemulțumirile, vor declanșa o  grevă generală.

×
Subiecte în articol: Marius Budăi sindicalisti
Parteneri
Alertă majoră. România ar putea rămâne cu doar 8 milioane de locuitori
x close