Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Monica Macovei, înfrântă în instanţă. Judecătorii i-au respins contestaţia în cazul accidentului de la Constanţa

Monica Macovei, înfrântă în instanţă. Judecătorii i-au respins contestaţia în cazul accidentului de la Constanţa

Înfrângere în instanță pentru Monica Macovei. Judecătorii au respins contestația făcută în procesul intentat procurorului care o cercetează în cazul accidentului din județul Constanța, unde un motociclist, pensionar MAI, a fost grav rănit.

Monica Macovei, înfrântă în instanţă. Judecătorii i-au respins contestaţia în cazul accidentului de la Constanţa
Sursa foto: Colaj arhiva Antena 3 CNN
de Cătălina Buzoianu    |    11 Ian 2023   •   16:55

Reamintim că victima, pensionar MAI, a susținut foarte clar că Monica Macovei a fost cea care a intrat pe contrasens, în timp ce fostul ministru al Justiției a spus că, dimpotrivă, victima ar fi intrat pe sensul ei de mers.

Monica Macovei se întorcea pe 8 octombrie de la Limanu, iar la un moment dat, la intrarea în localitatea Mangalia, într-o curbă, a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, unde a izbit violent un motociclist care circula regulamentar. În urma impactului, motociclistul s-a ales cu răni extrem de grave. 

În caz s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă.

În acest context, decizia magistraților de astăzi arată încă o dată că procurorul de caz și-a făcut datoria, iar ceea ce a solicitat și ceea ce a reclamat Monica Macovei a fost nefondat.

Așadar, apelul ei a fost respins ca fiind nefondat. Decizia de astăzi este una definitivă. Practic, procurorul de caz nu a făcut altceva decât să respecte prevederile codului penal, pentru că nu putea începe urmărirea penală în acest caz decât dacă victima depunea o plângere prealabilă.

Motociclistul lovit de Monica Macovei a depus plângere împotriva fostului ministru

Victima a stat mai bine de 2 luni în spital și n-a putut face acest lucru decât undeva în preajma sărbătorilor. Odată realizat și acest pas, acum procurorul poate să înceapă urmărirea penală.

Cel mai probabil, în zilele următoare vor fi audiați, rând pe rând, fostul ministru al justiției, Monica Macovei, victima, dar și martorii implicați în accident.

×
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close