Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Petre Daea, anunț pentru fermieri: România va primi aproape 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Petre Daea, anunț pentru fermieri: România va primi aproape 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dezvăluit, la Antena 3 CNN, că România va primi aproape 30 de milioane de euro din partea Comisiei Europene, pentru sprijinirea fermierilor afectați de importurile din Ucraina.

Petre Daea, anunț pentru fermieri: România va primi aproape 30 de milioane de euro de la Comisia Europeană
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Mai 2023   •   16:47

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, la Antena 3 CNN, că România va primi un nou sprijin din partea Comisiei Europene, anume aproape 30 de milioane de euro.

"România va primi 29.730.000 de euro. Această sumă, dar și celelalte care au fost primite, pot crea acele punți de sprijin pentru fermierii români. Avem în vedere nevoile directe pe care aceștia le au. Așteptăm ca cererile să fie depuse de către fermieri pentru stocurile de grâu, astfel încât să primească mai repede banii", a spus Petre Daea, la Antena 3 CNN.

Cu toate acestea, România primește, din nou, o sumă mai mică decât Polonia, căreia Comisia Europeană i-a alocat aproape 40 de milioane de euro.

De asemenea, ministrul Petre Daea a menționat că încă nu a fost transmis un răspuns din partea Comisiei Europene, privind interzicerea importurilor de cereale din Ucraina.

Citește și: UE anunţă un acord preliminar cu state est-europene, inclusiv România, privind cerealele ucrainene

"Așteptăm din minut în minut să primim un răspuns. Ziua nu s-a sfârșit. Așteptăm, documentul va fi transmis cu siguranță", a încheiat ministrul.

×
Subiecte în articol: petre daea Comisia Europeana fermieri
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close