Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Premieră în România. Cadavrul unei femei moarte de Covid-19 a fost exhumat după doi ani. Familia crede că tratamentul i-a adus sfârșitul

Premieră în România. Cadavrul unei femei moarte de Covid-19 a fost exhumat după doi ani. Familia crede că tratamentul i-a adus sfârșitul

Cadavrul unei femei din Arad, care a murit din cauza Covid, a fost exhumat. Familia acuză că diagnosticul a fost pus greşit, iar tratamentul pe care l-a primit i-a provocat, de fapt, moartea.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   18:15

Femeia de 75 de ani din Arad, a ajuns la spital în toamna anului 2020, cu un diagnostic ușor.

A murit după 18 zile, pe secția COVID.

Fusese diagnosticată cu această boală imediat după internare și a primit un tratament despre care fiica sa spune că i-a adus moartea.

"I s-a dat un tratament pentru o boală pe care nu a avut-o, eventual a dobândit-o după ce a ajuns în secție acolo. O exhumăm pentru că de trei ani avem suspiciunea că nu a avut COVID deși nu știu dacă mai putem vedea dacă avut COVID. Vrem să vedem de ce a murit", a spus Adriana Beldiman, fiica femeii moarte.

Citește și: "Ne-aţi băgat bunicii în sacii de gunoi. Nu iertăm şi nu uităm" | Revolta românilor în faţa sediului USR, după scandalul vaccinurilor

După moartea femeii, familia a început demersurile pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat în cele 18 zile de internare.

S-au chinuit să obțină întregul dosar medical, au pus informațiile cap la cap și au cerut ajutorul specialiștilor din alte județe, pentru a fi siguri că adevărul va ieși la suprafață.

"Am cerut exhumarea în primele șase luni și ne-a fost respinsă pe motiv că nu mai putem vedea nimic și sperăm că după trei ani se va face lumină și organele competente să facă ceea ce trebuie", a mai menționat Adriana Beldiman.

Timp de trei ani nu s-a întâmplat nimic. Doar familia doamnei a adunat probele necesare.

Procurorul de caz a solicitat prelevarea de probe de țesut.

Se fac cercetări cu privire la infracțiunile de ucidere din culpa și fals în înscrisuri oficiale, iar rezultatul analizelor ar putea arata adevărata cauza a morții.

×
Subiecte în articol: Arad femeie exhumata COVID-19
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close