Antena 3 CNN Actualitate "Ne-aţi băgat bunicii în sacii de gunoi. Nu iertăm şi nu uităm" | Revolta românilor în faţa sediului USR, după scandalul vaccinurilor

"Ne-aţi băgat bunicii în sacii de gunoi. Nu iertăm şi nu uităm" | Revolta românilor în faţa sediului USR, după scandalul vaccinurilor

Protest în fața sediului USR după ce procurorii anticorupție au cerut ridicarea imunității parlamentare a foștilor miniștri ai sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, vizați de ancheta vaccinurilor cumpărate în pandemie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2023   •   17:39

Procurorii DNA au făcut publice acuzaţiile oficiale din dosarul vaccinurilor în care fostul premier Florin Cîţu, dar şi foștii miniștri ai Sănătăţii, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, sunt acuzați că au achiziționat zeci de milioane de doze de vaccin în plus faţă de cele necesare pentru populaţia României.

Potrivit referatului DNA, Vlad Voiculescu este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu şi o infracțiune de complicitate la abuz în serviciu, Ioana Mihăilă este acuzată de o infracțiune de abuz în serviciu, în timp ce Florin Cîţu este acuzat de două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Astăzi, zeci de manifestanți cu pancarte care conțineau mesaje precum "DNA să vină să vă ia" sau "nu vrem să fim conduși de hoți" au venit la sediul USR, revoltaţi de cumpărarea a 52 de milioane de doze inutile de vaccin anti-COVID.

Prejudiciul se ridică, la un miliard de euro. Vedem aceste imagini.

DNA să vină să vă ia! Ne-ați băgat bunici în sacii de gunoi. Credeți că uităm? Nu uităm şi nu iertăm", strigă în cor manifestanții aflați în faţa sediului USR. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citeşte şi: Florin Cîţu, reacţie la ancheta DNA cu vaccinurile: "Am deplină încredere în actul de justiţie"

"Ne-aţi băgat bunicii în sacii de gunoi. Nu iertăm şi nu uităm" 

"Ne-au vaccinat în 2020, în 2021, au cheltuit atâția bani pentru vaccinare, bani aruncați degeaba. Efectiv degeaba s-au cheltuit acești bani. Vouă vi se pare normal? Așteptăm ca acești oameni care au greșit să răspundă în fața legii și să plătească pentru greșelile lor", spune un bărbat.

"Acum s-a deschis Cutia Pandorei și la primă vedere este vorba de un miliard de euro. Acești bani trebuia să regăsească acolo unde era nevoie de ei, respectiv în bugetul statului, astfel încât pensiile și salariile să nu fie în pericol", mai spune cineva

Citeşte şi: Vlad Voiculescu dă vina pe Florin Cîțu pentru achiziția vaccinurilor în timpul pandemiei: "Acest dosar nu se va termina cu nicio condamnare"

"În primul rând, ar trebui retras sprijinul politic. Acel politician să nu mai ocupe o funcție în partid. Dacă suntem demni și recunoaștem că trebuie să lăsăm justiția să-și facă treaba",mai spune o femeie.

"Vrem trași la răspundere pe toți cei care sunt responsabili de acel jaf care astăzi ne lăsa cu un deficit imens în bugetul național", mai spune cineva. 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close