Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, prima reacție după ce un turist a murit îngropat sub zăpadă: ”A depășit ghidul și a luat-o în față”

Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, prima reacție după ce un turist a murit îngropat sub zăpadă: ”A depășit ghidul și a luat-o în față”

Avem prima reacție a președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, în cazul morții unui turist olandez surprins de avalanșă pe Vârful Căleanu, din Parcul Național Retezat. Romeo Dunca susține că olandezul a urcat pe munte cu elicopterul care-i aparține și că printre supraviețuitorii avalanșei se află inclusiv fiul său, care era ghid turiștilor.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Ian 2024   •   17:21

Președintele CJ susține că nu a respectat pașii de la instructaj, motiv pentru care a fost îngropat sub zăpadă.

”Din păcate, deși cetățeanul respectiv semnase instructajul și fusese dotat cu tot ce-i trebuie, inclusiv un airbag din acela care iată că la ceilalți doi, care au fost prinși sub aceeași avalanșă, le-a salvat viața.

Cetățeanul respectiv a depășit ghidul și a luat-o în față și a declanșat o avalanșă care, din păcate, i-a fost fatală.

I-am adus într-o zonă de munte, pe Vârful Căleanu, acolo unde mii de oameni ajung pe schiuri, pe bicicletă vara, deci a fost în afara pârtiei, într-o zonă sălbatică. Repet, este un traseu care este frecventat de mulți oameni”, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Cunoscut chirurg plastician din Constanța, acuzat că a mutilat trei paciente. A fost pus sub control judiciar

Reamintim că, luni, 30 ianuarie, trei olandezi au fost surprinși de o avalanșă în Munţii Ţarcu, iar unul din ei, în vârstă de 44 de ani, a murit. Acesta se afla într-o expediție montană, pe Vârful Căleanu, alături de doi amici.

 

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close