Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv "Nu ne alungați din țară!": Protest la 40 de grade Celsius, sub geamul premierului României

"Nu ne alungați din țară!": Protest la 40 de grade Celsius, sub geamul premierului României

Constructorii au protestat în fața Guvernului în ceea ce privește intenția de a le elimine facilitățile fiscale. "Nu ne alungaţi din ţară", "Vrem să rămânem lângă copiii noştri", este mesajul acestora pentru guvernanţi, la 40 de grade Celsius.

de Ioana Mircea    |    26 Iul 2023   •   17:37

Angajații din construcții au protestat, astăzi, timp de două ore, la temperaturi de 40 de grade Celsius, în Piața Victoriei, împotriva eliminării facilităților fiscale din sectorul construcțiilor.

Măsura a fost propusă de executiv pentru acoperirea deficitului bugetar, iar angajații își doresc aplicarea măsurii conform PNRR-ului, care prevede eliminarea treptată a facilitaților începând cu anul 2025.

Protestul este coordonat de Federația Generală a Sindicatelor "Familia". Federația a caracterizat măsura guvernului ca fiind grăbită și a subliniat că "afectează credibilitatea statului român și introduce o mare doză de instabilitate și lipsă de predictibilitate în mediul economic, afectând atât lucrătorii, cât și firmele din sector".

Citește și: Revolta aparţinătorilor: Protest în faţa unui azil închis din Bucureşti | "Dacă îl mut în altă parte înseamnă degradare"

"Nu ne alungaţi din ţară", "Vrem să rămânem lângă copiii noştri", au tranmis protestatarii.

Sindicaliștii avertizează că dacă facilitățile fiscale sunt eliminate, angajații vor pleca în străinătate. De altfel, dacă se aplică măsura, salariul unui angajat din construcții cu 4000 brut, adică 3150 de lei net, ar putea scădea cu 780 de lei.

Această scădere este valabilă dacă se elimină toate facilitățile fiscale: impozit pe venit, CASS si CAS redus.

×
Subiecte în articol: protest constructori București
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close