Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Cinci soluţii simple pentru a reduce factura la gaze

Cinci soluţii simple pentru a reduce factura la gaze

Am identificat 5 soluţii simple care pot aduce reduceri semnificative la facturile la gaze. Iată despre ce este vorba.

Cinci soluţii simple pentru a reduce factura la gaze
Sursa foto: Colaj Antena 3 CNN & Pexels.com
de Gina Vacariu    |    18 Oct 2022   •   17:43

Primul pas este investiția într-un termostat programabil pentru centrală care pentru fiecare grad economisit ar putea să ne aducă o reducere de 5% la factură.

Mai exact, termostatul care costă în jur de 200-300 de lei, ne permite să setăm un program pentru centrala termică pentru a încălzi doar când avem nevoie. Astfel, pentru fiecare grad pe care îl economisiți, de fapt, economisiți câte 5 % la factura de gaze.

Deci, la 2 grade deja aveți o economie de 10% din factura la gaze.

Al doilea pas are în vedere centrala. Trebuie să știți că centrala cu condensare este cu mult mai eficientă din punct de vedere energetic şi poate reduce consumul cu până la 20%.

Este drept, este o investiție mare, însă ar fi de luat în considerare dacă aveți o centrală veche.

Al treilea pas extrem de important, nu opriți centrala dacă plecați de acasă pentru puțin timp și este iarnă.

Dacă plecați mai mult de 24 de ore setați termostatul la 16 grade Celsius, așa va fi păstrată o temperatură cât de cât optimă și pur și simplu nu se va consuma mai mult gaz atunci când reveniți acasă şi setați programul la 20-22 de grade. 

Al patrulea pas foarte simplu: folosim cu toții capac atunci când gătim. Este un sfat foarte bun, pentru că se păstrează căldura în oala respectivă și mâncarea fierbe mai repede.

Consumul este mai mic, dar deja cu toții cred că facem asta și puteți să gătiți 2 preparate simultan pentru a face puțină economie.

Și nu în ultimul rând, al cincilea pas destul de simplu folosiți cât puteți de des dușul în loc de baia în cadă, dacă aveți această variantă, și veți face şi așa economie la factura la gaze.

Dacă veți pune în aplicare toate cele 5 soluţii puteți să economisiți undeva la 30% la factura de gaze. 

S-a lansat "Ghidul facturilor". Ce să faceți când nu puteţi plăti facturile la energie | Av. Adrian Cuculis, sfaturi utile

×
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close