Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Cine sunt românii care vor plăti preţ fix 1,3 lei la curent | Date de la Guvern

Cine sunt românii care vor plăti preţ fix 1,3 lei la curent | Date de la Guvern

Aproape un milion de români așteaptă decizii de la Guvern pentru a nu ajunge să plătească facturi și de patru ori mai mari pentru curent. Se așteaptă prețul fix de 1,3 lei pe kilowatt-oră pentru cei care nu se încadrează în plafonul de 255 de kilowați pe oră.

Cine sunt românii care vor plăti preţ fix 1,3 lei la curent | Date de la Guvern
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Ioana Mircea    |    01 Noi 2022   •   17:29

Dacă Guvernul nu va lua o măsură clară în ceea ce privește prețurile la energie electrică, așa cum propune PSD, de exemplu, să fie un preț fix de 1.3 lei pe kilowatt, o persoană care va depăși plafonul de 255 de kilowați-oră și va avea în contract prețurile de acum care vin de la furnizori, ce pot ajunge și până la 5 lei, factura la energie electrică, într-o singură lună de iarnă va fi de 1500 de lei.

În cazul în care până la urmă Guvernul va pune în aplicare propunerea PSD, atunci lucrurile s-ar așeza altfel, iar factura la curent ar fi 390 de lei, față de 1500 de lei.

În momentul de faţă, avem această structură de plafonare până în decembrie. Aici intervine, faţă de ce am avut în aprilie, o modificare în marja de 255 kWh şi 300 kWh, unde se schimbă modul de aplicare a plafonului.

"Până la 255 kWh se aplică acel plafon stabilit de ordonanţă, iar la un consum de 255-300 kWh se aplică o formulă din ordonanţă, un preţ mediu de achiziţie peste care vin costurile reglementate", a explicat Dana Dărăban, director executiv ACUE (Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie).

×
Subiecte în articol: facturi curent
Parteneri
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit la Buzău
x close