Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Salariile angajaților de la agenţia de stat care se ocupă cu renovarea de 7 milioane de euro a vilei de protocol din Aviatorilor

Salariile angajaților de la agenţia de stat care se ocupă cu renovarea de 7 milioane de euro a vilei de protocol din Aviatorilor

Scandalul cu privire la renovarea vilei din Aviatorilor, Bucureşti, acolo unde Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA APPS) investește în mod netransparent aproximativ 7 milioane de euro, bani publici, continuă. În spaţiul public au apărut informaţii despre cine şi cât câştigă sume uriașe din acest proiect.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Feb 2024   •   18:06

Mister total în privința vilei din bulevardul Aviatorilor, renovată de Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat cu milioane de euro. Nimeni nu știe pentru cine este reabilitată, Chiar dacă în spaţiul public se vehiculează că vila va deveni reşedinţă de protocol pentru Klaus Iohannis. 

De cealaltă parte, Administraţia Prezidenţială a transmis, marți, că nu există nicio solicitare din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului.

Între timp, un fost ministru al Economiei, în prezent membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României a făcut o serie de dezvăluiri cu privire la ce venituri câştigă agenţia stat (n.r Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat) care se ocupă de renovările în valoare de milioane de euro. 

Salariile din agenția de stat care se ocupă cu renovarea de 7 milioane de euro a vilei de protocol din Aviatorilor

"Pe cine găsim în conducerea agenției de stat care îi face domnului Iohannis o casă de 9 milioane de euro în București din banii noștri? Iată o parte din rețeaua de speciali care conduce România.

1) Președintele RA-APPS, domnul Marius Grăjdan, 4.400 euro/lună NET de la stat (în 2022). Nevasta este angajată într-o companie de stat și nu una oarecare, ci la Transgaz. Monopol de stat care câștigă tone de bani din monopolul pe care îl exploatează.

2) Domnul Gâmbuțeanu Marian, membru în conducerea RA-APPS, își completează veniturile cu încă câteva salarii de la ASF. Mai precis cu încă 16 salarii/an. Cât primește de la ASF? Nu se știe, domnul Gâmbuțeanu a avut grijă să-și secretizeze salariul. Iar ANI nu are nicio problemă cu asta.

3) Doamna Laura Dragotă, 3.620 euro/lună NET de la stat (2022). Lucrează în același timp și la RA-APPS și la Ministerul Finanțelor și la Secretariatul General al Guvernului și la Transgaz unde e colegă cu soția președintelui RA-APPS. E o lume mică, într-adevăr. Soțul doamnei are 55 de ani și e pensionar special MAI, de unde a primit în 2022 o pensie specială de 12.000 lei/lună, adică de 6 ori pensia medie din România pe care o primesc non-specialii de la 65 de ani.

4) Domnul Dragoș Condrea, 4.825 euro/lună NET de la stat (2022). Lucrează în același timp și la RA-APPS și la Secretariatul General al Guvernului și la Compania Națională de Investiții și la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Patru instituții care dacă mâine ar fi desființate nu li s-ar simți lipsa. Iar soția dânsului este angajată tot la stat la Banca Națională a României.

5) Domnul Victor Moraru, 5.844 euro/lună NET de la stat (2022). A fost în ProRomânia, că doar se știe că partidul este vehiculul pentru reușită în statul român. Lucrează în același timp și la RA-APPS și la Secretariatul General al Guvernului și la EximBank. Iar soția, evident tot bugetar de lux, angajată la ANRE și la Consiliul Județean Ialomița.

Data viitoare când plătiți impozite sau vedeți taxele de pe fluturașul de salariu sau chiar vă uitați la TVA-ul de pe un bon, să vă gândiți că dumneavoastră le plătiți lor salariul. Să tot plătești taxe statului român", a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de Facebook.

Povestea palatului lui Gheorghiu-Dej, a cărui renovare de 7 milioane de euro a stârnit revolta 

Clădirea palatului lui Gheorghiu-Dej care a care a fost sediul PNL, ar fi pregătită ca reședință pentru președintele Klaus Iohannis, după ce încheie mandatul.

Potrivit fostului senator Marius Marinescu, această vilă s-a construit pentru Gheorghe Gheorghiu-Dej, lider, comunist, în anii '50. Prima dată a locuit acolo, apoi și-a dorit să locuiască lângă lac și s-a construit o altă vilă pentru el, vila în care locuiește Klaus Iohannis în momentul de față.

"Eu am vizitat-o imediat după anii '90. La subsol era o cramă, un cinematograf și mai jos este un adăpost antiaerian. La parter este o suprafață generoasă. Avea o suprafață foarte mare. Avea un birou, o bucătărie și la etaj dormitoare.

Avea un teren generos, de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Acum a rămas teren puțin mai mic de 1.100 de metri pătrați. S-a construit în dreapta un bloc și în spate un alt bloc. Vila avea ieșire nu numai pe Aviatorilor ci și pe strada Herăstrău", a spus Marius Marinescu.

Blestemul Palatului lui Gheorghiu Dej

Totodată, fostul senator a povestit și despre existența unui blestem în vila de pe Aviatorilor.

"Aici a locuit și Petre Borilă, socrul lui Valentin Ceaușescu care a fost căsătorit cu fiica lui Borilă, cu Iordana Borilă. După familia Borilă a stat aici Chivu Stoica, lider comunist, care a fost și premier după Gheorghiu-Dej până în '61, și a avut cea mai înaltă funcție în stat din 1965 până în 1967 a fost Președintele Consiliului de Stat un fel de Președinte al României. În 1975 s-a spânzurat în această vilă.

Este vorba despre un blestem, un palat care nu este de bun augur. Dar pe domnul Iohannis nu îl interesează treaba asta", a spus fostul senator.

De profesie, inginer constructor, Marius Marinescu a explicat că suma de șapte milioane de euro folosită pentru renovarea acestei clădiri este exagerată. Făcând un calcul, și utilizând prețul produselor de lux, renovarea vilei ar trebui să coste maximum două milioane de euro.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close