Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Scandal între PNL și UDMR pe Ministerul Dezvoltării. Maria Grapini: "Premierul are ultimul cuvânt"

Scandal între PNL și UDMR pe Ministerul Dezvoltării. Maria Grapini: "Premierul are ultimul cuvânt"

Conducerea Ministerului Dezvoltării a devenit un subiect de scandal între PNL și UDMR, însă Maria Grapini este de părere că premierul are ultimul cuvânt pentru împărțirea ministerelor.

Scandal între PNL și UDMR pe Ministerul Dezvoltării. Maria Grapini: "Premierul are ultimul cuvânt"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Mai 2023   •   18:04

În ceea ce privește împărțirea ministerelor, Dezvoltarea Regională pare să se afle în centrul discuțiilor, existând propunerea ca PNL să preia acest portofoliu pentru Nicolae Ciucă.

Cu toate acestea, UDMR refuză vehement să renunțe la acest portofoliu și ia în calcul să iasă de la guvernare dacă va pierde acest minister.

Europarlamentarul Maria Grapini afirmă că UDMR a primit mai multe ministere decât procentul obținut în alegeri, iar decizia de reducere a ministerelor este corectă.

"Noul premier are opțiunea de a alege primul. Legat de UDMR, eu am spus că a primit mai multe ministere decât procentul aferent în alegeri. Este rațional să rămână cu două ministere. De asemenea, ministrul nu a performat la Dezvoltarea Regională, pentru că proiectele pentru dezvoltarea regională, practic, nu au fost pornite", a spus Maria Grapini.

Citește și: Kelemen Hunor: "Nu avem niciun motiv să plecăm din coaliție și de la guvernare"

Maria Grapini a mai adăugat că ultimul cuvânt privind împărțirea ministerelor îi aparține premierului.

"Sper din tot sufletul ca ministrul Energiei să fie schimbat, așa cum sper ca și domnul Bode să fie schimbat, pentru că doarme în ceea ce privește negocierea și lupta pentru ca România să intre în Schengen. Eu cred că premierul trebuie să-și spună cuvântul, el are ultimul cuvânt", a mai adăugat europarlamentarul.

×
Subiecte în articol: Maria Grapini
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close