Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv "Testul nuclear din Marea Neagră" de ziua lui Vladimir Putin, comentat de ministrul Vasile Dîncu | Liderul rus împlinește vineri 70 de ani

"Testul nuclear din Marea Neagră" de ziua lui Vladimir Putin, comentat de ministrul Vasile Dîncu | Liderul rus împlinește vineri 70 de ani

Ministrul român al Apărării, Vasile Dîncu, a comentat perspectiva, evocată de mai mulți analiști, a unui test nuclear al Rusiei în Marea Neagră.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2022   •   18:14

Dîncu a citat un diplomat rus, care a menționat că Moscova nu are interesul de a provoca statele Alianței Nord-Atlantice.

"În acest moment, nu există date care să ne conducă la ideea că s-ar putea face un test nuclear în Marea Neagră. Aproape că nu are sens, chiar dacă sunt analiști care spun că un astfel de test ar trebui să se facă undeva pentru a impresiona țările din zonă.

Cred că Rusia, așa cum a declarat ambasadorul său (...), nu are vreun interes să provoace țările NATO și să încerce să producă un dezastru nuclear (...)

Pregătirile nucleare ale statelor importante s-au făcut exclusiv în scopul descurajării, al păstrării unui echilibru al descurajării.

Nimeni nu poate să înceapă în mod rațional o lovitură nucleară, pentru că asta înseamnă, până la urmă, sfârșitul. Orice ripostă ulterioară ar duce la sfârșitul omenirii", a spus ministrul român.

Vasile Dîncu: "Noi, cei care ne ocupăm de administrarea armatei, nu avem contacte directe cu Moscova"

Dîncu a precizat că el și responsabilii din ministerul pe care îl conduce nu au contacte militare directe cu Moscova.

De asemenea, ministrul a respins posibilitatea ca România să facă demersul de a găzdui arme nucleare, așa cum procedează Polonia.

"Nu cred că în acest moment e nevoie ca România să fie stat deținător de arme nucleare. România face parte din NATO și există o dotare care se face la nivelul întregii alianțe", a spus Vasile Dîncu.

Președintele rus Vladimir Putin împlinește vineri, 7 octombrie, vârsta de 70 de ani, iar unii analiști au speculat că liderul de la Kremlin ar putea decide efectuarea unui test nuclear pentru a-și sublinia puterea, în pofida ultimelor eșecuri militare din Ucraina.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu test nuclear Marea Neagrã
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close