Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv "Viktor Orban, trimitem trupe în Ucraina!" | Huiduit masiv, premierul Ungariei a auzit mesajul și a ridicat degetul, la Praga

"Viktor Orban, trimitem trupe în Ucraina!" | Huiduit masiv, premierul Ungariei a auzit mesajul și a ridicat degetul, la Praga

O reuniune a Grupului Visegrad, format din Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria, a fost marcată de huiduieli și fluierături în momentul în care și-au făcut apariția prim-miniștrii de la Budapesta și Bratislava, Viktor Orban și Robert Fico.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Feb 2024   •   18:33

În imaginile care s-au viralizat se vede cum premierul ungar Viktor Orban se oprește un moment pentru a răspunde cu voce tare, în maghiară, pe fundalul sonor asigurat de protestatarii revoltați de prezența sa acolo.

Apoi, din mulțime, lui Orban i se spune în limba engleză: "Viktor, trimitem trupe în Ucraina!"

Mesajul, o referire la declarația recentă a președintelui francez Emmanuel Macron, l-a vizat direct pe cel mai notoriu "prieten european" al regimului de la Kremlin.

Orban nu s-a pierdut cu firea și a ridicat degetul mare de la mâna dreaptă, într-un gest ironic-aprobator, după cum se vede în imaginile difuzate de Antena 3 CNN.

Gazda reuniunii grupului Visegrad spune că nu-i face plăcere să discute cu Orban și Fico

Membrii Grupului Visegrad sunt divizați în ceea ce privește războiul Rusiei împotriva Ucrainei și modul de soluționare a conflictului.

În timp ce Republica Cehă și Polonia susțin ferm Kievul, inclusiv cu armament, Ungaria și Slovacia se situează la polul opus.

"Nu ar avea sens să țin secret faptul că avem opinii diferite în ceea ce privește cauza agresiunii rusești împotriva Ucrainei și modalitățile de rezolvare a acesteia", a declarat premierul ceh Petr Fiala, gazda întâlnirii de marți, de la Praga.

El este citat de presa internațională cu afirmația că discuțiile cu Orban și Fico nu sunt "o mare plăcere".

Revenit la putere anul trecut, populistul și euroscepticul Robert Fico este cunoscut pentru declarațiile în care susține că abordarea occidentală a războiului declanșat de Rusia este "absurdă".

El a reluat, de asemenea, narațiunea Rusiei cu privire la cauzele războiului din Ucraina, inclusiv cea potrivit căreia guvernul de la Kiev este 'nazist', iar etnicii ruși din estul țării sunt persecutați.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close