Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Bakri Imad Abdul Reda, finanțator Hezbollah în România. Afaceri până în cercurile puterii

Bakri Imad Abdul Reda, finanțator Hezbollah în România. Afaceri până în cercurile puterii

Dezvăluiri șocante despre legăturile de la vârful fostei puteri din România cu grupările teroriste. În cadrul emisiunii Exces de putere a fost prezentat modul în care un sponsor al Hezbollah a traficat în România peste 1600 de tone de armament.

de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2023   •   13:10

Bakri Imad Abdul Reda, alias Imad Kebir, finanțator Hezbollah și traficant de arme pentru organizații teroriste, așa cum este prezentat de Global Fight Against Terrorism Funding, a generat un uriaș scandal în România în 2009, momentul în care s-a aflat că este acționar majoritar al Romagro Serial al cărei director, Cornel Purcarea, este implicat în afaceri cu armament.

Nu autoritățile din România, regimul lui Băsescu, sunt cele care să fi făcut aceste legături, ci interpolul din Belgia. Firul poveștii era dezvăluit de jurnalistul Sorin Roșca Stănescu. Omul lui Mad Chibir, Cornel Purcărea este cel care a adus la Constanța 1.630 de tone de armament, prin firma sa Oxo Network. 

În ianuarie 2010, revista Nex din Taiwan a făcut precizări legate de faptul că Mircea Băsescu, fratele președintelui român Traian Băsescu, este suspectat de reambalarea unei cantități de muniție veche taiwaneză, destinată distrugerii în Bulgaria și de vânzarea acesteia către Angola.

Citește și: Șeful Hezbollah, discurs cu mii de adepți dintr-o locație necunoscută: "Operațiunea din 7 octombrie a fost 100% palestiniană"

Firma lui Mircea Băsescu a asigurat utilajele pentru descărcarea în port a muniției, destinația uzina U.M Băbeni. Fratele președintelui a negat orice legătură, iar o comisie parlamentară de anchetă condusă de un apropiat a lui Traian Băsescu, a închis cazul pentru partea română, nu și pentru belgieni, care au continuat să ia urma armelor și banilor.

În schimb, Mircea Băsescu, cel care jura că nu are nicio legătură cu afacerile cu armament, era devoalat, din nou, de data aceasta ca asociat direct într-o firmă de profil Desintco asociații fratelui președintelui, Aurel Cazacu, fostul șef al Romtehnica în acea perioadă, și generalul în rezervă Ion Eftimie Sandu, locțiitorul șefului departamentului de armament din MApN, ministerul care tocmai organiza licitațiile pentru dotarea armatei. 

Aurel Cazacu declara transparent că numele lui Mircea Băsescu era o garanție pentru această afacere.

 ”Este o garanție. Foarte bine. Vine o mare firmă și zice `Domnule, vreau să ajung la undeva la Cotroceni`. Ok, dânsul are ocazia să-l ducă acolo? Da, pentru că ne va fi bine”, spunea Aurel Cazacu la acel moment.

Lucrurile nu au fost elucidate nici până în prezent. 

×
Subiecte în articol: Hezbollah finantator
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close