Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Gheorghe Piperea cere sancţionarea Chinei, după dezvăluirile SUA privind originea pandemiei: "Există o responsabilitate etică"

Gheorghe Piperea cere sancţionarea Chinei, după dezvăluirile SUA privind originea pandemiei: "Există o responsabilitate etică"

Scandalul iscat după declaraţiile FBI privind originea virusului SARS-CoV-2 ia amploare şi toţi ochii sunt acum spre China. Ce spune avocatul Gheorghe Piperea despre ideea potrivit căreia COVID-19 ar fi scapăt dintr-un laborator.

Gheorghe Piperea cere sancţionarea Chinei, după dezvăluirile SUA privind originea pandemiei: "Există o responsabilitate etică"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Claudia Popovici    |    03 Mar 2023   •   23:46

Întrebat care sunt paşii din punct de vedere legal pentru a se stabili clar dacă virusul SARS-CoV-2 a scăpat dintr-un laborator din Wuhan, China, avocatul Gheorghe Piperea a spus:

"Este practic imposibil ca cineva să fi fost atât de neatent încât să se întâmple acest accident. Deși, dacă îmi aduc aminte bine de la o emisiune a lui Răzvan Dumitrescu, se pare că scăparea de viruși în natură, din laboratoare dintre astea unde se fac experimente, nu știu ce experimente, la ce, cu ce sens, este ceva obișnuit.

Ce vreau însă să vă spun este că, dincolo de responsabilitatea juridică, politică, eu când am auzit prima dată această poveste și asta se întâmpla în mai 2021, că nu e de ieri, de astăzi, din mai 2021, este această suspiciune.

Citeşte şi: Cine a dat drumul Covidului. Trei mărturii devastatoare despre originea pandemiei

Am spus dacă se adeverește, chit că este un simplu accident, China ar trebui să fie trimisă pur și simplu  înapoi în Evul Mediu, pentru că a făcut nu numai să moară 7 milioane de oameni, cifra pe care anunță o anunță OMS, dar a distrus pur și simplu lumea, nu numai din punct de vedere economic, ci și din punctul de vedere al drepturilor.

Există o curte de justiție internațională. Ce vreau să vă spun este că, dincolo de responsabilitățile juridice, există o responsabilitate etică a celor care s-au considerat nu doar oameni de știință, ci și oameni de știință inexpugnabil, care nu pot să fie supuși", a spus avocatul Gheorghe Piperea la emisiunea Exces de putere de la Antena 3 CNN. 

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii, reacţie după ipoteza că virusul COVID-19 a scăpat din laborator: "Trebuie o decizie la nivelul Guvernului"

×
Subiecte în articol: Gheorghe Piperea Wuhan COVID-19 laborator FBI
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close