Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Procurorii ignoră martori şi dovezi după crima politică din judeţul Braşov

Procurorii ignoră martori şi dovezi după crima politică din judeţul Braşov

Un primar liberal a murit după ce a fost bătut de un consilier local din comună. Cei doi nu reuşeau să se înţeleagă cum să fie administrată comuna. Bătaia primită i-a provocat primarului Iancu Boeriu leziuni interne, iar acesta s-a stins în cele din urmă. Procurorii ignoră martori şi dovezi în acest dosar, acuză familia bărbatului.

Procurorii ignoră martori şi dovezi după crima politică din judeţul Braşov
Sursa foto: Hepta/ fagarasultau.ro
de Silvia Preda    |    12 Aug 2022   •   23:21

Fiul primarului decedat a declarat la Antena 3 că a mai fost cel puțin încă o persoană care i-a lovit tatăl. Mai multe indicii şi chiar probe aflate în dosar îl indică drept făptuitor şi pe viceprimarul Bucur Vaida.

De la discuţii aprinse s-a ajuns la pumni, povesteşte viceprimarul.

Bucur Vaida, viceprimar comuna Jibert, judetul Braşov: Domnul Buta la un moment dat a vrut să-l scoată pe domnul primar afară din casă că făcea foarte multe treburi care nu se cuveneau în casa respectivă. La care s-a ridicat domn primar, i-a luat ochelarii de la ochi, eu am intervenit între ei şi atunci l-a lovit pe domn primar. Domnul primar a căzut, m-a împins şi pe mine, am căzut peste.

Primarul ar fi trecut cu vederea scandalul şi l-ar fi iertat pe consilier. Nu a vrut să depună plângere.

Primarului i s-a făcut apoi rău acasă şi a murit

Claudiu Sandu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov: "Inculpatul a lovit victima iniţial în zona feţei, a proiectat-o la pământ, ulterior aplicându-i două lovituri de mare intensitate în zona abdominală, care a avut ca urmare o rupere a intestinului".

Primarul Iancu Boeriu era la al treilea mandat. Avea 64 de ani, era căsătorit, avea doi băieţi şi era și bunic.

Consilierul local este cercetat pentru lovituri cauzatoare de moarte. 

Procurorii ignoră martori şi dovezi în acest dosar, acuză familia primarului Boeriu

Fiul acestuia a declarat vineri seară, la Antena 3, că sunt suspiciuni că nu doar consilierul local i-a aplicat lovituri bărbatului.

"Este dureros că pe parcursul anchetei, deși noi am menționat că există suspiciuni că nu a fost doar o singură persoană care a aplicat lovituri tatălui nostru, nu s-a cercetat această ipoteză sub nicio formă", spune fiul primarului ucis.

"În primul rând, declarația consilierului care a fost declarat inculpat și unicul vinovat de această faptă ne conduce spre suspiciunea că a mai fost cel puțin încă o persoană care a lovit și aceasta este durerea că, deși a declarat acest lucru, organele de anchetă, procurorii, nu au cercetat și această pistă și s-au mulțumit să închidă dosarul cu primele declarații obținute.

Mai mult, de la moartea tatălui meu noi am adunat mai multe, le spunem dovezi, mărturii, de la oameni din sat, de la diferite persoane. Aș vrea ca procurorii să ne cheme să aducem acești martori în audiență, în fața avocatului, care să pună întrebările necesare, deoarece considerăm că nu s-a făcut o cercetare completă încă din primul dosar, imediat după moartea tatălui nostru".

Tânărul acuză că nu s-a făcut nicio reconstituire a evenimentului la fața locului şi nu s-a făcut nicio confruntare între cei implicați la fața locului.

Mai multe indicii şi chiar probe aflate în dosar îl indică drept făptuitor şi pe viceprimarul Bucur Vaida. În mod şocant însă, ele sunt ignorate de procurori.

Mai mult, Vaida, viceprimarul, recunoaște chiar a doua zi la o ciorbă de burtă cu un alt consilier PNL, că l-a lovit pe primar de l-a băgat sub masă.

N-a constituit nici măcar aceasta o pistă pentru anchetatori. 

×
Subiecte în articol: primar Iancu Boeriu
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close