Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Sondaj alegeri prezidențiale 2024. Lista principalelor nume cu care ar vota românii anul viitor

Sondaj alegeri prezidențiale 2024. Lista principalelor nume cu care ar vota românii anul viitor

Bătălia pentru a pune mâna pe România este strânsă, iar un sondaj realizat recent arată care sunt intențiile de vot ale românilor pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Sondaj alegeri prezidențiale 2024. Lista principalelor nume cu care ar vota românii anul viitor
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Emanuel Titus iliesi
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Noi 2023   •   23:27

Potrivit sondajului realizat de INSCOP, la comanda News.ro, prima poziție în preferințele românilor la alegerile prezidențiale din 2024 este ocupată de Mircea Geoană, candidat independent.

Pe locul doi se află Marcel Ciolacu, susținut de PSD și PNL,  acesta fiind urmat de George Simion, din partea AUR.

Următorul loc este ocupat de Elena Lasconi (USR), iar poziția cinci de Diana Șoșoacă, susținută de SOS România.

Pe ultimele două locuri se află Dacian Cioloș (REPER) și Kelemen Hunor (UDMR).

Citește și: Nicolae Ciucă, noi precizări despre pensiile românilor: "Au fost două cifre vehiculate"

Raportat la cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat din listă, indiferent dacă declară că vin sau nu vin sigur vot (84.7% din total eşantion), 27.7% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 21.8% pentru Marcel Ciolacu (susţinut de PSD şi PNL) şi 18.9% pentru George Simion (AUR).

Pentru Elena Lasconi (USR) ar opta 12.1% dintre alegători, iar pentru Diana Şoşoacă (SOS România) 10.5%. Dacian Cioloş (REPER) ar fi ales de 4.3% dinte votanţi, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 3.1%. 1.6% spun că ar vota alt candidat.

Raportat la cei care au exprimat o preferinţă pentru un candidat din listă (nu au fost luaţi în considerare nehotărâţii şi non-răspunsurile) şi acordă nota 10 la întrebarea privind prezenţa la vot (54.3% din total eşantion), 27.2% dintre alegători ar vota pentru Mircea Geoană (independent), 24.2% pentru Marcel Ciolacu (susţinut de PSD şi PNL) şi 18.6% pentru George Simion (AUR).

Pentru Elena Lasconi (USR) ar opta 9.9% dintre alegători, iar pentru Diana Şoşoacă (SOS România) 8.9%. Dacian Cioloş (REPER) ar fi ales de 5.3% dinte votanţi, iar Kelemen Hunor (UDMR) de 3.4%. 2.5% spun că ar vota alt candidat.

Datele sondajului au fost culese în perioada 23 octombrie-2 noiembrie, fiind chestionate 1.100 de persoane, potrivit News.ro.

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close