Antena 3 Emisiuni Exces de putere Tudor Ciuhodaru, despre vaccinul împotriva COVID-19 cu risc de coagulare a sângelui: ”Cine plătește pentru efectele secundare? Au fost multe întrebări de la început”

Tudor Ciuhodaru, despre vaccinul împotriva COVID-19 cu risc de coagulare a sângelui: ”Cine plătește pentru efectele secundare? Au fost multe întrebări de la început”

de Redacția Antena 3    |    06 Mai 2022   •   22:23
Tudor Ciuhodaru, despre vaccinul împotriva COVID-19 cu risc de coagulare a sângelui: ”Cine plătește pentru efectele secundare? Au fost multe întrebări de la început”
Sursa foto: Antena 3

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii (FDA) a limitat utilizare vaccinului anti-Covid-19 al companiei Johnson&Johnson pentru adulți din cauza riscului unui sindrom rar de coagulare a sângelui. Prezent la emisiunea Exces de Putere, medicul Tudor Ciuhodaru a comentat această informație.

„Au fost foarte multe întrebări de la început. FDA s-a sucit de vreo trei ori când a fost vorba de Johnson&Johnson. O dată a zis că nu există nicio legătură între acele cazuri de cheaguri și cu trombocitopenie severă, după care au constatat că cele șase persoane afectate, dintre care un caz mortal, sunt de luat în seamă și plănuiau să interzică acest vaccin, iar acum văd că vin cu o altă abordare.

Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat acest vaccin între 11 martie 2021 și urmau să vină încă 50 de milioane de doze la nivel european doar în semestrul doi din 2021, deși experiența europeană în acest domeniu nu era confirmată.

Sunt două întrebări clare: Cine plătește pentru efectele secundare ? Plătește medicul ? Plătește pacientul ? Plătește firma care a pus vaccinul pe piață ? La multe întrebări nu ni s-a răspuns nici astăzi, inclusiv de ce sunt aceste contracte secretizate și nu ni se oferă toate informațiile necesare. (...)

Eu am cerut deja Avocatului Poporului să asigure desecretizarea acestor contracte, inclusiv în ceea ce privește costurile. De ce s-a blocat atâta timp producția de alte tipuri de medicamente? De ce a fost blocată întotdeauna dezvoltarea unor teste serologice performante, vorbesc de anticorpi, care erau utile și extrem de ieftine în comparație cu alte metode de investigare?”, a spus Tudor Ciuhodaru.

Citește și: Oana Zamfir, dezvăluiri după ce FDA a limitat vaccinul Johnson&Johnson pe motiv de sindrom rar de coagulare a sângelui

 

×
Subiecte în articol: vaccin Tudor Ciuhodaru

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close