Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Alegeri SUA 2022. Miza este una uriaşă. Mihai Gâdea: "Bătălia de după aceste alegeri va continua"

Alegeri SUA 2022. Miza este una uriaşă. Mihai Gâdea: "Bătălia de după aceste alegeri va continua"

Alegerile din America sunt în plină desfăşurare, toate secţiile de vot fiind în prezent deschise. "Există o tabără republicană și una democrată care votează ideologic. Însă există o categorie care până la urmă face diferența în alegeri", a spus Mihai Gâdea, marţi, în direct din SUA.

de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Noi 2022   •   22:49

"Bătălia de după aceste alegeri va continua, pentru că, așa cum spunea președintele Biden îi așteaptă, în condițiile în care republicanii câștigă ambele camere, atât Congresul, cât și Senatului, îi așteaptă 2 ani oribili pe cei de la Casa Albă. Pentru că vor avea foarte multe blocaje.

În momentul în care vor dori să investească în Ucraina, vor dori orice formă de ajutor, că e vorba de arme sau e vorba de orice altceva, toate aceste lucruri trec prin Congres", a spus Mihai Gâdea, în direct din SUA.

Potrivit lui Mihai Gâdea, "sprijinul Statelor Unite pentru Ucraina va fi indiferent ce se va întâmpla la aceste alegeri".

"Dar, pe de altă parte, sprijin nu înseamnă că se păstrează aceeași strategie. Şi știm foarte bine că republicanii, dar și o parte dintre democrați, au cerut președintelui Biden să găsească soluții pentru a se ajunge la pace, pentru a se ajunge la un compromis și pentru a se concentra pe problemele care în momentul de față sunt usturătoare în America". 

Sondajele arată că americanii sunt determinaţi, mai mult ca niciodată, să vină la vot

"Sunt la CNN și mă uitam astăzi pe ceea ce colegii de aici au făcut ca demers jurnalistic excepțional. Au încercat să ofere pe larg punctele de vedere ale americanilor la ieșirea de la urne. De ce ați votat ?(...). Şi sigur că există o tabără republicană și una democrată care votează ideologic. Însă există o categorie care până la urmă face diferența în alegeri. Și această categorie a venit și a spus - am votat pentru că nu mai pot cu inflația, pentru că nu mai pot cu prețurile", a mai spus Mihai Gâdea.

În momentul de față, în Statele Unite, presiunea opiniei publice pe cei care iau puterea în aceste zile este să găsească soluții la problemele lor.

Miza crucială pe care o au alegerile din Statele Unite ale Americii | Jocuri de culise şi calcule pentru Alegeri SUA 2022

Preşedintele Joseph Biden îşi va reconfigura priorităţile pentru următorii doi ani, indiferent de rezultatul scrutinului parlamentar intermediar aflat în derulare, în contextul în care miza liderului de la Casa Albă o reprezintă alegerile prezidenţiale din 2024.

La nivel public, preşedintele Biden, implicat activ în campania electorală a Partidului Democrat, s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul scrutinului legislativ intermediar. Însă, în culise, consilierii prezidenţiali elaborează planuri de urgenţă pentru scenariul în care Partidul Republican (opoziţie) ar obţine controlul asupra Camerei Rerprezentanţilor şi chiar asupra Senatului.

"I-ar face viaţa mai dificilă preşedintelui", a afirmat un consilier politic de rang înalt, citat de agenţia The Associated Press.

Indiferent de rezultat, alegătorii americani vor reconfigura priorităţile Administraţiei Biden în următorii doi ani.

Antena 3 CNN va transmite, în direct din Statele Unite ale Americii, cele mai noi informaţii, imagini şi interviuri cu lideri americani, cu români care locuiesc în SUA şi primele rezultate exit-poll.

Mihai Gâdea va fi prezent la Washington, într-un moment extrem de important pentru o lume întreagă. La alegerile din SUA sunt în joc toate cele 435 de locuri în Camera Reprezentanților și 35 dintre cele 100 de locuri în Senat.

Află de la Antena 3 CNN, partener exclusiv CNN, oră de oră, zi de zi, tot ce trebuie să ştii despre alegerile care vor schimba lumea aşa cum o ştim.

×
Subiecte în articol: Alegeri SUA 2022 Mihai Gâdea
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close