Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mihai Gâdea: "Sunt patru motive pentru care americanii au ieșit la vot"

Mihai Gâdea: "Sunt patru motive pentru care americanii au ieșit la vot"

America a votat! Luptă strânsă pentru Congres. "CNN a făcut ieri exit-poll-uri majore și sunt patru motive pentru care americanii au ieșit la vot", a spus Mihai Gâdea, în direct din SUA.

Mihai Gâdea: "Sunt patru motive pentru care americanii au ieșit la vot"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2022   •   23:01

"Valul roșu, așa cum este numit câștigul republicanilor, este în Camera Reprezentanților, însă la Senat lucrurile sunt extrem de strânse. Extrem de strânse. O victorie foarte mare a democraților împotriva republicanilor a fost în Pennsylvania, acolo unde Doctorul Oz, care a fost cunoscut la televiziune și a devenit extrem de celebru și susținut de Donald Trump, a pierdut.

Ce e foarte interesant în momentul de față este de văzut dacă republicanii au încă o șansă, e adevărat, să câștige Senatul. Va fi interesant de văzut dacă asta se va întâmpla sau nu.

Oricum ar fi, victoria republicanilor de azi-noapte la Cameră este clară, însă nu a fost atât de mare pe cât se așteptau foarte mulți comentatori. Și noi am vorbit zilele astea de motivația care a scos la vot pe cei mai mulți americani. Dar atenție, CNN a făcut ieri exit-poll-uri majore și sunt patru motive pentru care americanii au ieșit la vot. Al doilea motiv a fost împotriva republicanilor.

Primul motiv inflația, economia despre care am vorbit este procentual cea mai mare motivație. Cel mai mare argument pentru care americanii au ieșit la vot - inflația. Pe locul 2 - avortul. Avortul a devenit un subiect de campanie întreținut foarte mult de democrați, spunând dacă republicanii vor veni la putere veți avea probleme cu avortul. Și acest lucru a făcut ca victoria republicanilor să nu fie atât de mare. 

Alegeri în SUA. CNN: Rezultatul final al scrutinului pentru Senat se va ști abia în decembrie

De asemenea, au mai fost încă două motive pentru care americanii au ieșit la urne. Faptul că există o criminalitate pe care o resimt că este în creștere și al patrulea motiv e chestiunea imigrației.

Însă e foarte interesant modul în care alegerile s-au echilibrat din perspectiva faptului că mulți au ieșit și mai ales multe femei au ieșit să voteze împotriva republicanilor, tocmai pentru că s-a creat această impresie că vor exista interdicții cu privire la avort", a explicat Mihai Gâdea la Antena 3 CNN.

Miza crucială pe care o au alegerile din Statele Unite ale Americii | Jocuri de culise şi calcule pentru Alegeri SUA 2022

Preşedintele Joseph Biden îşi va reconfigura priorităţile pentru următorii doi ani, indiferent de rezultatul scrutinului parlamentar intermediar aflat în derulare, în contextul în care miza liderului de la Casa Albă o reprezintă alegerile prezidenţiale din 2024.

Antena 3 CNN va transmite, în direct din Statele Unite ale Americii, cele mai noi informaţii, imagini şi interviuri cu lideri americani, cu români care locuiesc în SUA şi primele rezultate exit-poll.

Mihai Gâdea este prezent la Washington, într-un moment extrem de important pentru o lume întreagă. La alegerile din SUA sunt în joc toate cele 435 de locuri în Camera Reprezentanților și 35 dintre cele 100 de locuri în Senat.

Află de la Antena 3 CNN, partener exclusiv CNN, oră de oră, zi de zi, tot ce trebuie să ştii despre alegerile care vor schimba lumea aşa cum o ştim.

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea Alegeri SUA 2022
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close