Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Iratxe Garcia Perez: "România ar trebui să intre în Schengen de mâine"

Iratxe Garcia Perez: "România ar trebui să intre în Schengen de mâine"

Importanți oficiali europeni vin la noi în țară pentru a vizita taberele de refugiați ucraineni. Printre aceștia s-a aflat și Iratxe Garcia Perez, președinte Grupul S&D din Parlamentul European.

Iratxe Garcia Perez: "România ar trebui să intre în Schengen de mâine"
Sursa foto: Facebook
de Gabriel Dano    |    11 Apr 2022   •   19:50

"Am văzut cum instituțiile publice, reprezentanții Guvernului, alături de voluntari și de reprezentanții ONG-urilor fac un efort extraordinar și dau un exemplu de cum să primim persoane din Ucraina, în special femei care fug din calea războiului. Sincer vă spun că a fost o zi plină de emoție. De asemenea, am putut să vedem la fața locului ce înseamnă solidaritatea. Poporul român poate fi mândru de tot ce s-a făcut pentru a-i primi pe refugiați", a spus Iratxe Garcia Perez.

Întrebată cum poate fi gestionată problema refugiaților la nivel european, Garcia Perez a răspuns:

"Toate persoanele care vin din Ucraina pot avea acces la drepturile fundamentale de locuință, educație și sănătate. E important în același timp să alocăm și resursele financiare, dar să oferim și sprijin țărilor în care ajung refugiații prima dată. România trebuie să știe că nu este singură în gestionarea acestei realități cu care se confruntă".

Președinte Grupul S&D din Parlamentul European afirmă că Romînia ar trebui să intre în Schengen cât mai repede.

"Mâine ar trebui! De mâine! S-a dovedit și am lucrat foarte mult în acest sens - autoritățile române și-au făcut partea, au îndeplinit toate cerințele tehnice de care e nevoie pentru a adera la spațiul Schengen. În momentul de față nu mai există niciun motiv pentru care România să nu fie în spațiul Schengen", a subliniat Garcia Perez, în exclusivitate pentru emisiunea 'În fața națiunii', moderată de Sabina Iosub.

 

 

×
Subiecte în articol: Schengen Iratxe Garcia Perez
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close