Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Manfred Weber, interviu exclusiv la Antena 3 CNN: România are lideri care merită să fie în fruntea UE!

Manfred Weber, interviu exclusiv la Antena 3 CNN: România are lideri care merită să fie în fruntea UE!

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat, într-un interviu acordat Antena 3 CNN, că România are lideri care merită să fie în fruntea Uniunii Europene.

de Sabina Iosub    |    06 Mar 2024   •   21:42

Întrebat dacă este momentul ca un român să fie într-o poziție de vârf, de lider în Uniunea Europeană, Manfred Weber a opinat, la Antena 3 CNN, că România are astfel de lideri.

"Există oameni care sunt capabili să facă acest lucru. Dar, în primul rând, știți, în democrație oamenii trebuie să spună. Așa că ceea ce facem noi în acest moment este să ne prezentăm ideile noastre pentru viitorul Europei. Şi acestea mențin pacea în interiorul Uniunii Europene.

Este război în Europa, dar cel puțin în Uniunea Europeană este menținută pacea.

Şi în al doilea rând pentru a menține prosperitatea, creșterea economică pentru Europa unde România are o poveste de succes în ultimii ani.

Așadar, menținerea acestor două lucruri este promisiunea noastră cheie pentru alegătorii care votează pentru PNL aici în România, de exemplu, pentru partidele PPE din întreaga Europă. Şi îi prezentăm pe toți candidații.

Așadar, Ursula von der Leyen, ca președinte al Comisiei, pentru a continua, de asemenea Roberta Metsola ca președinte al Parlamentului, pentru a-și continua activitatea. Așadar, avem personalități puternice și convingătoare aici, în țară de asemenea Klaus Iohannis ca președinte, care a făcut o treabă excelentă în ultimii 10 ani.

Așadar suntem în formă, suntem puternici și vrem să conducem".

Întrebat cum vede coaliția făcută în România între PSD şi PNL, liderul PPE spune că respectă pe deplin ideea.

Potrivit lui, la nivel European, este destul de asemănător. "Trebuie să lucrăm împreună, ca democraţi, pentru a păstra Europa unită și mai ales pentru a lupta împotriva populiștilor și a extremiștilor. Şi toată lumea trebuie să știe că dacă votezi aici în România, pentru populiști, pentru extremiști, aceştia ajung în Parlamentul european în grupuri care refuză sprijinul pentru România din punct de vedere financiar, de exemplu, care iau în discuție fondul de redresare, care au sub întrebării solidaritatea financiară, și acele partide care sunt prietenii lui Putin, deci care vor să distrugă modul nostru de cooperare.

Deci, de aceea, apelul meu este să votăm pentru cei care au cu adevărat un interes european, iar candidații PNL fac parte din cel mai mare grup din parlamentul european. Ei au influență reală asupra procesului decizional.

Acesta este mesajul meu pentru data de 9 iunie".

Manfred Weber: Nu îi votați pe cei care vor să distrugă cooperarea noastră europeană!

Preşedintele Partidului Popular European (PPE) a vorbit și despre războiul din Ucraina. Acesta a declarat că sigur Vladimir Putin, liderul rus, are un plan mai mare.

"Ucraina este doar un pas pentru el. Așa cum a făcut deja în Georgia, așa cum a făcut deja în Siria, l-a susținut pe Assad, ucigașul propriilor cetățeni. A sprijinit această crimă în masă. Așadar, planul său este, evident, unul mai mare.

Vrea să restabilească ideea sa de Moscova-central". Potrivit liderului PPE, aceasta este vechea gândire imperială.

Weber: "Putin are un plan mai mare. Ucraina este doar un pas pentru el"

"Noi în Europa practicăm o altă idee, practicăm scăderea importanței frontierelor. Că suntem împreună ca prieteni. Lucrăm împreună, ne respectăm unii pe alții. Votul românilor este la fel de important ca votul germanilor sau al francezilor. Deci asta este ideea noastră de Europă și de aceea sunt multe în joc. Asta înseamnă pentru noi, ca Partid Popular European, că Europa trebuie să fie atât de puternică încât Putin să nu-și facă niciun gând să ne atace.

Trebuie să fim puternici, inclusiv din punct de vedere militar din această perspectivă.

Asta înseamnă să creăm o piață unică pentru apărare. Asta înseamnă să avem un comisar pentru apărare la nivel european.

Trebuie să devenim mai puternici în următorul mandat pentru a salva pacea în Uniunea Europeană".

Manfred Weber a vorbit în interviul acordat Sabinei Iosub şi despre chestiunea Schengen, subliniind că PPE este de partea României și a Bulgariei.

"Încercăm să-i convingem pe prietenii noștri austrieci să realizeze cu adevărat extinderea completă a spațiului Schengen al României și Bulgariei. Este nevoie de asta. (...) Deci din punctul de vedere al faptelor, lucrurile sunt foarte clare. Ceea ce avem este o problemă austriacă. Ştiți, în Austria, populiștii, PPE și Partidul Socialist sunt împotriva extinderii Schengen. Deci toate partidele majore fac acest lucru.

Avem o problemă internă austriacă. Şi cu toții am lucrat din greu pentru a depăși acest lucru. Aşa că îi invit pe toți prietenii socialiști să ne ajute, că toată lumea îi convinge pe austrieci să facă acum pașii necesari", a spus preşedintele Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber.

În finalul interviului, Manfred Weber a transmis un mesaj pentru români

"Mesajul meu este să luați în serios alegerile europene. Şi sprijiniți-i pe cei care au cu adevărat un cuvânt de spus pentru interesele României, să le apere la nivel European", a transmis preşedintele PPE.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close