Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen: "Contează bunul plac al unuia şmecher"

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen: "Contează bunul plac al unuia şmecher"

Austria se opune aderării României la Spațiul Schengen. "Contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher", a comentat Mircea Badea, miercuri, la "În gura presei".

Mircea Badea, despre aderarea României la Schengen: "Contează bunul plac al unuia şmecher"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Dec 2022   •   00:45

"Degeaba vor 20 de state din Uniunea Europeană, ăsta nu vrea el și gata. Şi rămâne ca el (cancelarul Austriei, Karl Nehammer - n.red.). Deci, mult mai rău decât neintrarea pur și simplu a României în Schengen este ideea care va rămâne. Va rămâne și va săpa alături de multe alte lucruri", a spus Mircea Badea, miercuri seară, la Antena 3 CNN.

"Va rămâne ideea că totuși, în cele din urmă, în așa-zisa lume civilizată de pe bătrânul continent contează până la urmă bunul plac al unuia șmecher.

Că în Uniunea Europeană, că de-aia era Uniunea Europeană cu două viteze. Țineți minte? Adică unii sunt tari, șmecheri. Unii sunt mai tăntălăi şi mai fraieri, cum suntem noi. Din motive până la urmă corecte, că suntem mai fraieri şi mai tăntălăi. 

Da, dar regulile trebuie să se aplice că așa ...de ce a făcut Putin ce-a făcut, că el a crezut că-i șmecher? (...) D-aia nu e Putin în lumea civilizată, pentru că el a făcut ce a vrut el", a comentat Mircea Badea.

Potrivit lui, ce face Austria este rea-voinţă.

Mircea Badea, despre cancelarul austriac: Oamenii încăpățânați nu cedează

"Foarte rău ideea că în Uniunea Europeană, în cele din urmă, nu contează regulile, care sunt până la urmă, definiția civilizației, regulile unanim acceptate, ci contează bunul plac al unuia șmecher. 

Şi mai rău de atât ar fi ca pe bune noi să nu intrăm în Shengen, pentru că Putin nu vrea", a mai spus Badea. 


 

×
Subiecte în articol: Mircea Badea Austria Schengen
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close