Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre scandalul Blue Air: "Acesta este detaliul de care nu vorbește nimeni!"

Mircea Badea, despre scandalul Blue Air: "Acesta este detaliul de care nu vorbește nimeni!"

Mircea Badea a comentat, în ediția de miercuri a emisiunii "În Gura presei", modul în care este tratat subiectul legat de Blue Air în mass-media din România. Potrivit realizatorului este omis un detaliu-cheie.

Mircea Badea, despre scandalul Blue Air: "Acesta este detaliul de care nu vorbește nimeni!"
Sursa foto: Antena 3
de Gabriel Dano    |    08 Sep 2022   •   00:10

"Scandalul Blue Air, a fost complicat infernal de ăștia de la televiziuni și de pe site-uri. Deci când te uiți la televizor sau deschizi un site ca să înțelegi despre ce e vorba, ce s-a întâmplat, care e treabă, că efectele sunt clare - am văzut oamenii ăia, sunt nervoși, sunt, mă rog, e firesc - și te uiți și tu să înțelegi ce s-a întâmplat. Dar e imposibil să înțelegi.

Orice prompteristă, orice știrist, îți va spune de Nelu Iordache, de nu știu ce condamnări ale lui  Nelu Iordache, de prietenia cu Ludovic Orban, de nu știu ce ajutor a primit la un moment dat Blue Air de la Bruxelles, dar prin intermediul României.

Ok, foarte foarte interesante toate aceste detalii, dar care-i problema? Nu spune nimeni care e problema. Problema este una singură. Le-au poprit conturile ăstora de la Blue Air pentru că n-au achitat certificatele alea cu CO2. Deci este pe mediu, că Ministerul Mediului le-a poprit conturile. Deci e vorba de politica energetică.

Mă mir că nu au zis că Putin e de vină, că din cauza lui Putin, ăia de la Blue Air nu știu ce. Deci le-au blocat conturile pentru că... încălzirea globală Simplu! Și ei n-au dat cu banu' la încălzirea globală, Asta e. Între timp le-au deblocat conturile.

Păi nu e în regulă,  zic io, că dacă tot ne-am apucat să le blocăm,  înseamnă că poluează,.înseamnă că ne încălzim global, înseamnă că Pământul va ajunge la final, planeta face PUF din cauză de poluare. Cum să le deblochezi conturile?

Păi nu mai e valabilă politica ECO, cum așa ceva? Deci asta este problema, Nu spune nimeni asta: le-au blocat conturile Ministerul Mediului că n-au dat cu banul pentru certificatele ECO  și între timp le-au deblocat. Ok, bine", a spus Mircea Badea, la "În gura presei".

 

×
Subiecte în articol: Bllue Air Mircea Badea În gura presei
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close