Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei Mircea Badea, despre irlandezul care a spart Parlamentul: "Vor să ne fure secretele succesului românesc"

Mircea Badea, despre irlandezul care a spart Parlamentul: "Vor să ne fure secretele succesului românesc"

Mircea Badea a dezbătut, în cadrul emisiunii În gura presei de la Antena 3, subiectul irlandezului care a spart Palatul Parlamentului.

Mircea Badea, despre irlandezul care a spart Parlamentul: "Vor să ne fure secretele succesului românesc"
Sursa foto: Antena 3
de Alin Tarnovschi    |    29 Dec 2021   •   18:48

"În continuare subiectul numărul unu în România a fost irlandezul care a pătruns în Parlament. Dumnezeule! Cătălin Harnagea, fost director al SIE, spune: ca să escaladezi şi să ajungi la balcon îţi trebuie pregătire.

Deci, era un irlandez pregătit ca să ajungă în Palatul Parlamentului. Întrebare: De ce?

Astăzi a apărut o nouă informaţie că dânsul ar fi fost totuşi reperat de SPP şi oprit din ce ar fi vrut să facă lângă o cameră unde îşi ţine SPP-ul armamentul. Şi aici a fost o discuţie pe toate media.

Dacă irlandezul a sărit gardul, a escaladat dealul, a intrat şi pe balcon şi s-a dus la sala armelor e clar. Noi, în România, la modul general, avem o atitudine cumva papuaşă faţă de arme. Adică, avem o mentalitate colectivă aproape superstiţioasă. Armele e rele. Nu întotdeauna. Când te aperi cu ele, nu e rele, e bune.

Dacă intră unul peste tine în casă şi tu îl opreşti cu arma, arma e bună. Nu e rea. Dar noi, aici în România, avem că armele e rele.

Ce s-ar fi întâmplat dacă irlandezul ar fi luat arme şi muniţie? Ce ar fi făcut cu ele? Ar fi împuşcat? Pe cine? Pe români?

Să presupunem că un irlandez, să zicem în slujba Rusiei, că s-a vehiculat şi asta, că e un agent străin aflat în misiune. Şi eu cred că e un agent străin aflat în misiune pentru că ştiţi că România are mulţi duşmani, toţi ne invidiază prosperitatea şi astea şi vor să ne fure secretele. Secretele manelelor, spre exemplu. Cum de sunt atât de bune manelele în România.

Şi vor să ne fure secretele ale succesului românesc şi atunci trimit agenţi să spioneze şi unde să spionezi mai bine decât la Palatul Parlamentului? Acolo e depozitul secretelor succesului românesc", a declarat Mircea Badea.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea În gura presei
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close