Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Ciculaţia camioanelor ar putea fi interzisă în weekend. Anunţul făcut de ministrul Turismului

Ciculaţia camioanelor ar putea fi interzisă în weekend. Anunţul făcut de ministrul Turismului

Şoselele ar putea fi şi mai libere în weekend. Asta pentru că se analizează interzicerea circulaţiei camioanelor de mare tonaj sâmbăta şi duminica.

Ciculaţia camioanelor ar putea fi interzisă în weekend. Anunţul făcut de ministrul Turismului
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2022   •   14:40

 Iată anunţul făcut de ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, într-un interviul realizat de colegul nostru, Alex Vlădescu.

"În perioadele de sezon, în perioadele de sfârşit de săptămână, atunci când e numărul cel mai mare de turişti în anumite zone, unul dintre incoveniente îl reprezintă traficul rutier. Ori, noi ştim, din punct de vedere al reţelei de autostrăzi, suferim.

Oricum, suferim clar, raportându-ne la restul Europei. Aşa cum se ştie, Europa este împânzită de o reţea mare de autostrăzi. Şi atunci, una din solicitările venite din domeniul celor care activează în turism, a fost tocmai aceasta. Dacă s-ar putea lua considerare, un aspect care funcţionează în vestul Europei.

După cum se ştie, începând de sâmbătă la prânz şi până duminică seara la orele 24, circulaţia mijloacelor de transport pentru marfă este interzisă pe aproape întreaga suprafaţă a Uniunii Europene. Cu siguranţă, vestul Europei.

Ori, domniile lor au spus în felul următor, cu atât mai mult, o astfel de măsură ar fi necesară la noi, unde această reţea de autostrăzi abia acum se dezvoltă. În sensul acesta, am făcut deja o adresă de înştiinţare, de solicitare, către Ministerul de Interne pe deoparte şi Ministerul Transporturilor pe cealaltă parte, să vedem dacă e cazul de a modifica acea reglementare legală, care să facă posibil acest lucru, adică să fie redus, sau pur şi simplu interzis transportul de mărfuri în acea perioadă de sfârşit de săptămână. Nu ţine şi nu e în competenţa Ministerului nostru, de aceea am considerat necesar să facem aceste adrese şi înştiinţări, în acealaşi timp", a declarat Constantin Daniel-Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului.

Interviul complet îl puteţi vedea sâmbătă, de la ora 10, la emsiunea Income Magazine.
 

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close