Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Ion Sterian, directorul general al Transgaz, la Conferința Income Magazine "Soluții pentru România"

Ion Sterian, directorul general al Transgaz, la Conferința Income Magazine "Soluții pentru România"

Ion Sterian, directorul general al Transgaz, a declarat, astăzi, la Conferinţa Income Magazine - Soluţii pentru România, proiectele pe care România le are în derulare pentru ca ţara să nu mai depindă de gazul rusesc.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   10:55

"În Grecia, primul terminal de la Alexandroupolis în maxim 2-3 săptămâni devine operaţional, mai sunt în fază de proiect, dar în faza finală de luare a deciziei de investiţie, un terminal în zona Salonic, un terminal în zona Volos, la mijlocul Greciei. Surse alternative de gaze pentru a reduce total dependenţa de gazul rusesc.

Grecia, de anul acesta, vine prin terminalele de LNG cu 10 miliarde de metri cubi. Gazul acesta trebuie să ajungă pentru export. Trebuie să ajungă în România. Harta prezentată este pusă la dispoziţia Comisiei Europene ca să înţeleagă despre ce este vorba. În primă etapă, cele 10 miliarde de metri cubi de gaze nu pot ajunge în România din cauza lipsei de dezvoltare a infrastructurii din Bulgaria", a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz.

Citeşte şi: Taxele care vor apărea în sectorul energetic și cât de mult vor fi afectați românii | Conferința Income Magazine, ”Soluții pentru România”

Directorul Transgaz a făcut declaraţiile la prima conferință Income Magazine din seria "Soluții pentru România", care marchează și lansarea numărului din ianuarie al revistei, dedicat pieței de energie.

Ce taxe vor apărea în sectorul energetic, și ce impact vor avea asupra prețurilor la gaz și electricitate, cât de verde este de fapt energia verde și cât de scump plătim această tranziție, sunt doar câteva dintre temele care dezbătute împreună cu ministrul Energiei și cele mai mari companii de profil din România.

×
Subiecte în articol: Income Magazine Ion Sterian Transgaz
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close