Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Municipiul Codlea, dezvoltare uriașă datorită investițiilor inteligente

Municipiul Codlea, dezvoltare uriașă datorită investițiilor inteligente

Primăria Codlea este campioană la atragerea Fondurilor Nereambursabile Europene sau Guvernamentale.

de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Iun 2023   •   11:04

Este pentru prima dată în istoria Municipiului când bugetul de investiții este mai mare decât bugetul de funcționare.

Investițiile au început în educație.

Astfel, la o școală din localitate a fost construit un nou corp modern, iar o altă unitate de învățământ, a fost consolidată.

De asemene, elevii au parte de cea mai nouă aparatură în sălile de curs.

Citește și: Comisia Europeană, investiție de 754 de milioane de euro pentru programul "UE pentru Sănătate", în 2024 

"Proiecte certe, sigure și cu finanțare nerambursabilă. Vorbim de peste 6.000 de milioane de lei, prin care se vor dota toate unitățile școlare de învățământ, indiferent de nivelul acestora din localitate. Proiect finanțat prin PNRR.

Practic, vom avea de la mobilier, la tablă digitală, la laptop-uri etc" a spus Mihai Cîmpeanu, primar municipiul Codlea.

Pentru a continua investițiile în educație, a fost construită și o creșă de stat, prima de acest fel după 1989. 

"Este o creșă construită de la zero, prin Programul de Dezvoltare Locală 2, cu o valoare, până acum, de 9 milioane de lei, care va depăși, cu siguranță, suma de 10 milioane de lei. Dar cu fonduri nerambursabile, de această dată, nu cu Fonduri Europene, ci cu Fonduri Guvernamentale", a mai adăugat Mihai Cîmpeanu.

Și sănătatea a constituit o prioritate. Spitalul Municipal Codlea a căpătat o nouă înfățișare, iar personalul medical a fost completat acolo unde s-au constatat deficiențe.

În acest moment, în spital activează 35 de medici specialiști.

"Spitalul Municipal Codlea s-a bucurat de o serie mare de investiții, în ultimii trei ani, iar anul acesta suntem în licitație cu mai multă aparatură medicală de înaltă calitate și de ultimă generație. Vorbim de fonduri guvernamentale în valoare de peste 5 milioane de lei. Practic, vom avea în sfârșit, tomograf, mamograf și o serie de aparatură medicală necesară", a spus Mihai Cîmpeanu.

Unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte ale Primăriei Codlea, în valoare de peste 20 de milioane de lei, îl reprezintă Baza Recreațională Maial. Localnicii vor avea parte de bazine de înot, terenuri de tenis, loc de joacă pentru copii și spațiu verde. 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close