Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Sfaturi esenţiale despre cum să îţi deschizi o firmă pe bani europeni

Sfaturi esenţiale despre cum să îţi deschizi o firmă pe bani europeni

Rodica Lupu, specialist şi consultant în fonduri europene și Valentin Strugaru, antreprenor în zona Horeca, au vorbit la Income Magazine despre cum vă puteţi deschide o afacere pe bani europeni, despre avantaje şi dezavantaje dacă vă deschideţi o afacere de tip franciză.

Sfaturi esenţiale despre cum să îţi deschizi o firmă pe bani europeni
de Iulia Gorgorin    |    11 Sep 2021   •   12:51

Care sunt pașii prin care ne deschidem o firmă, de ce acte avem nevoie, care sunt avantajele și dezavantajele unei francize, dar și ce bani europeni putem accesa, aflați de la invitații lui Alex Vlădescu.

Avantajele unei francize

Operezi o afacere la cheie, cu un concept deja testat şi care funcţionează. Beneficiezi de asistenţă tehnică-managerială şo de servicii de training, iar de promovarea afacerii se ocupă furnizorul.

"Este momentul oportun în România să investim în zona de franciză, pentru că pe de-o parte antreprenorii au ajuns la maturitatea necesară să înțeleagă cu ce vine o franciză, plus că vin tineri antreprenori care au o dorință foarte mare, iar în celalaltă tabără există branduri și afaceri locale care au un real succes și atunci este un succes să îl replicăm și să ne dezvoltăm în zona de franciză. Cresc foarte multe șansele de succes. Primești tot timpul sprijin și ai pe cineva care a trecut prin toate lucrurile grele de la început (...) Franciza înseamnă să ai tu un model de succes al businessului tău și să poți să îl francizezi", a spus Valentin Strugaru, antreprenor în zona Horeca.

Dezavantajele unei francize

Trebuie achitată o taxă de intrare în franciză și un anumit procent din vânzări. Business-ul funcționează pe o perioadă limită, dar ai garanția că va fi prelungt contractul.

Contractul de franciză poate fi realizat dacă francizorul consideră că nu respecți condițiile impuse de el.

Îți pot fi impuse condiții care să vizeze: distribuția, producția, prestarea și obligativitate de a te aproviziona de la anumiți furnizori

Nu poți comercializa alte produse

Mai multe informaţii, în materialul video de mai sus.

×
Subiecte în articol: franciză sfaturi firma bani europeni
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close