Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei Afacerea Inundația

Afacerea Inundația

Afacerea Inundația
06 Iul 2010   •   17:24
Andreea MUNTEANU

Clientela a scos bani mulți din inundațiile de anul ăsta. I-a obținut anticipat. Dacă zilele trecute, se vorbea despre o sumă de 8, 5 milioane de euro care ar fi fost alocată în 2008 de guvernul Tăriceanu pentru apărarea împotriva inundațiilor, astăzi aflăm că au fost mult mai mulți bani, 360 de milioane de euro. Colegii de la Cotidianul. ro scriu că 300 de milioane au venit de la UE, iar 60 de milioane de la bugetul de stat. Li s-a deturnat destinația, ceea ce, măcar în cazul fondurilor europene, este extrem de grav. Unde s-au dus banii? Sălile de sport au înghițit sume semnificative. Despre ce discutam săptămânile trecute, cine s-a îmbogățit din contracte cu statul pentru săli de sport? Clientela politică. Nume precum Cristian Boureanu sau Marius Necula au fost des rostite, dar sunt și membri ai PSD care au făcut bani buni din asta. Vorbim despre Afacerea Inundația la Ordinea Zilei.
La Galați se așteaptă vârful de viitură și politicienii se plimbă prin fața digului ca prin fața sfintelor moaște. Băsescu adună debitul Prutului cu debitul Siretului și al Dunării și nu-i iese inundație, autoritățile încă se mai tem de un dezastru. Au de câștigat comercianții de pe faleză care au scumpit micii și berea de când digul a devenit obiectiv turistic. La o aruncătură de băț, în Insula Mare a Brăilei, Culiță Tărâță păzește și el un dig și respiră ușurat: a reușit, și de data asta, să convingă Puterea să-i protejeze afacerea. Ne anunță , ca și alți producători din agricultură, că apele vor ridica și prețul alimentelor. O dată în plus, după TVA.
Facem Ordinea Zilei cu Victor Ciorbea, Cristian David-PNL, Dragoș Frumosu-Fed Sindicatelor din Industria Alimentară, Peter Lakatos-UDMR. Intrăm în legătură directă cu fostul ministru al Mediului, Nicolae Nemirschi, dar și cu prefectul de Galați, Cosmin Păun.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close