Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei BASESCU, UN PAS ÎNAPOI

BASESCU, UN PAS ÎNAPOI

BASESCU, UN PAS ÎNAPOI
11 Mai 2010   •   17:24

Dana GRECU

Presedintele dă un pas inapoi si vrea sa intoarca FMI din drum pentru renegocierea masurilor anticriza! Contestat de opozitie, care a boicotat sedinta comitetului de criza, si de sindicate, care au amenintat cu darimarea guvernului, Basescu s-a spalat azi pe miini de tot discursul sau de premier de acum 3 zile. Azi, Basescu a cerut ca scrisoarea catre Fond sa fie discutata in Comitetului Economic si Social, cu sindicate , patronate si guvern. Adica exact ceea ce trebuia sa faca inainte sa promita Fondului ca taie de la pensii pina la pampersii pentru sugari. Cum vor iesi sindicatele si patronatele din asta? Si, mai ales, cu ce pret vom lua pina la urma banii de la Fond? Aflam la Ordinea zilei.

In timp ce puterea joaca alba neagra cu masurile anticriza, spitalele, pe care presedintele dorea ieri sa le inchida, intra unul cite unul in faliment. Azi am aflat ca in conturile spitalului Municipal, din capitala, mai sint 12 RON. Azi-noapte, medicii n-au mai avut ata sa inchida operatiile. Cum s-a ajuns aici si cum se poate iesi din situatia asta revoltatoare ne spune in citeva clipe managerul spitalului dr Catalin Cirstoiu.

Peste 1200 de agricultori de la Agrostar au incins hora azi, in fata Guvernului. L-au asteptat si pe Boc sa-l joace... in picioare, asa au decalarat ei, nervosi ca guvernul nu deblocheaza accesul la fondurile europene, nu plateste restanțele la subvenții, nu reduce acciza la motorină și ca inchide ochii la evaziunea fiscala. Agricultorii au amenintat ca vor veni in capitala cu furci si coase daca guvernul nu raspunde. Premierul insa se fofileaza des in ultima vreme. Azi circula o informatie ca si-ar fi dat demisia si presedintele nu i-ar fi acceptat-o. In numele lui Boc vorbeste, in schimb, consiliera sa, Andreea Paul, cea care ne anunta ca guvernul va taia din alocatiile copiilor. Ministrul Muncii a declarat azi că deocamdată nu s-a luat o decizie în cazul indemnizației de creștere a copilului și că variantele luate în calcul sunt încă în discuție, fără a preciza care sunt acestea.
Punem informatiile in Ordine si le comentam cu Vasile Marica, sef Sed Lex, Petru Dandea, vicepresedinte Cartel Alfa, prof. Ilie Serbanescu, Niels Schnecker, consultant financiar.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close