Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei CINE PE CINE INSTIGA?

CINE PE CINE INSTIGA?

CINE PE CINE INSTIGA?
14 Mai 2010   •   17:32

Andreea MUNTEANU

Ședință a CES, înainte de cea decisivă de luni. Sindicatele presează guvernul să ,ai schimbe din măsurile deja anunțate. Liderii confederațiilor ar vrea să se umble la drepturile de autor, să se impoziteze mai mult persoanele fizice autorizate, să fie înghețate pensiile în loc să fie diminuate, iar reducerea de 25% să fie pe fondul de salarii, inclusiv prin disponibilizări.
La ce bălmăjeală a fost ieri la gura președintelui Băsescu, ne dăm seama că măsurile au fost întâi anunțate și abia apoi gândite, rămâne de văzut și când vor fi înțelese și dacă vor fi înțelese de toți la fel. Deocamdată, ministrul finanțelor nu le-a înțeles la fel ca președintele. De exemplu Vlădescu spune că pensiile vor fi reduse pe termen nelimitat în timp ce Băsescu spune că pensiile ar putea fi reduse doar până la sfârșitul anului. Coerență desăvârșită, am zice. Păcat doar că un pensionar mai slab de înger ar fi putut ajunge în spital după asemenea știri care se bat cap în cap. Între pensionarii care au protestat la Cotroceni acum 2 zile ar fi fost și instigatori la violență, ne-a spus ieri Băsescu, vom comenta subiectul.
Ieri, președintele s-a spălat pe mâini de răspundere, a anunțat că Guvernul și Parlamentul vor da socoteală dacă planul de măsuri nu va da rezultate. Boc a fost luat deja la întrebări în partid unde liderii vechi i-au reproșat că ia decizii peste capul lor. Se discută în PDL despre amânarea alegerilor interne, unii spun că lui Boc i se pregătește asttfel debarcarea din funcția de președinte.
În timp ce partidul de guvernământ își împarte funcțiile, și mamele se pregătesc să iasă în stradă. Se va întâmpla luni. La Ordiea Zilei au venit Mircea Coșea-UNPR, Miron Mitrea-PSD, Mirel Ivașcu BNS, Cristian Bușoi - PNL.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close