Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei DNA, PUS LA COLȚ DE JUDECATORI

DNA, PUS LA COLȚ DE JUDECATORI

DNA, PUS LA COLȚ DE JUDECATORI
13 Apr 2010   •   16:51

Andreea MUNTEANU

Facem Ordinea zilei ca sa aflam din culisele controversatului caz Locic, Casuneanu, Costiniu. Asa cum stiti, azi noapte, cei trei au scapat de catuse. Ce s-a intimplat peste weekend de s-au razgindit judecatorii? Din culisele procesului vom afla de la Alice Drăghici, avocata magistratului Florin Costiniu. Au fost cele 4 zile în arest doar o formă de intimidare a celor 3, știau procurorii de la bun început că nu au suficiente probe să-i țină în arest, a contat reacția mass media în acest caz? Din imaginile pe care le-am văzut, magistratul Costiniu părea cel mai afectat de zilele petrecute după gratii. Ne-am amintit, în acest context, de cazul Andreei Ciucă, judecătoarea din Târgu Mureș ridicată în tricou de acasă acum 7 ani pentru că ar fi luat mită. După 7 ani, Andreea Ciucă a fost achitată, zilele viitoare va reveni în magistratură la Tribunalul Mureș, iar statul român va fi, cel mai probabil, condamnat la CEDO pentru gafele comise de procurorii care au instrumentat procesul.
Aseară, în timp ce completul de 9 judecători își formula sentința, șeful statului a ieșit la rampă după o perioadă îndelungată de tăcere. Și-a dat cu părerea despre lotul Voicu, dar nu a lămurit relația sa cu omul de afaceri Costel Cășuneanu și nici ce s-a întâmplat cu dosarul de atentat la siguranța națională pentru care, chipurile, ar fi fost interceptat încă din 2008 senatorul Cătălin Voicu.
Tot aseară Traian Băsescu i-a administrat o urecheală publică lui Emil Boc. Pe premierul Boc îl va chema la ordine săptămâna viitoare pentru că nu se ocupă cum trebuie de restructurare și reformă, iar pe președintele PDL Boc l-a acuzat de "bolșevism" pentru că a acceptat votul pe liste pentru alegerea conducerii partidului. Discutăm strategia prezidențială cu invitații noștri. La Ordinea Zilei au venit Lia Olguța Vasilescu-PSD, Teodor Atanasiu-PNL, Bogdan Ciucă-PC.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close