Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei ISTERIA EURO. FUG INVESTITORII?

ISTERIA EURO. FUG INVESTITORII?

ISTERIA EURO. FUG INVESTITORII?
28 Iun 2010   •   17:55
Dana GRECU

Azi s-a consumat prima zi din isteria euro. Cotatia record a leului, care a ajuns la 4,3 pentru un euro, a aruncat in aer calculele romanilor. Cresc preturile, se scumpesc creditele, se inchid firme, se dau oameni afara. Pentru ca devalorizarea leului vine cu numai trei zile inainte ca guvernul sa umble la taxe. Boc vrea sa omoare economia, dupa cum singur anticipa efectul atunci cind vorbea de cresterea tva cu mai mult mult de 4 procente. Colac peste pupaza, statul , care e repetent la colectarea taxelor si impozitelor, vrea mai multe taxe si impozite.

De citeava ore bune, CSAT -ul e in sedinta ca sa combata evaziunea. Asteptam solutiile miraculoase, dar nu de genul celor cu presa pericol pentru siguranta statului. Ca un facut, de citeva zile, s-au intetit controlele fiscului... in piete. Inspectorii umbla ca niste Corado Catani prin piete dupa florarese si babute evazioniste. Pina acum, nimic despre averile demnitarilor si masinile lor de lux, despre traficul cu petrol, alcool, lemn si produse de lux.

Probabil pentru ca toti bogatii de carton ai Romaniei si-au schimbat, ca Videanu, destinatia de vacanta . Ministrul econnomiei, cel care dadea in campanie pensii de sute de euro, s-a saturat de Monte Carlo si se muta vara asta la Videle. Un oras din Teleorman, unde oamenii maninca pe datorie la magazinele de cartier. Viata la tara, de Videanu, se arata exotica, in saracia ei.
Ordinea zilei vrea sa stie cum va inflori piata neagra sub birurile lui Boc? si ce are de facut fiecare dintre noi in situatia in care viitorul nu suna bine deloc. Punem informatiile in Ordine cu Vasile Marica, presedinte SED LEX, Ioan Mircea Pascu, europarlamentar PSD, Ionel Blanculescu, consultant finaciar

×
Subiecte în articol: Dana Grecu La Ordinea Zilei
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close