Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei POLITICIENII SE JOACĂ DE-A DEMISIILE. CRIZA CITOSTATICELOR SE VA REZOLVA VREODATĂ???

POLITICIENII SE JOACĂ DE-A DEMISIILE. CRIZA CITOSTATICELOR SE VA REZOLVA VREODATĂ???

POLITICIENII SE JOACĂ DE-A DEMISIILE. CRIZA CITOSTATICELOR SE VA REZOLVA VREODATĂ???
24 Ian 2013   •   04:05

ANDREEA MUNTEANU

Unire cu huiduieli şi preşedinte absent. Traian Băsescu nu s-a încumetat nici anul acesta să meargă la Iaşi, unde a fost umilit în urmă cu doi ani. În lipsa lui, huiduielile le-au încasat trimişii săi, dar şi unii dintre reprezentanţii actualei puteri - Relu Fenechiu, de exemplu, a fost acuz...at de un concitadin furios că e mai hoţ decât Băsescu şi că, şi din cauza lui, Iaşi-ul are peste un miliard datorii. După hora Unirii, co-preşedinţii USL au reluat declaraţiile despre comasarea alegerilor. Am aflat astfel de la Victor Ponta că parlamentarii USL ar demisiona dacă Băsescu i-ar convinge şi pe cei din PDL să demisioneze. La alte alegeri parlamentare, PDL n-ar mai obţine niciun mandat, a declarat mulţumit de sine premierul. Dar, ce să vezi, Andreea Paul Vass i-a răspuns că parlamentarii PDL sunt gata să demisioneze. Dacă, desigur, ar demisiona mai întâi cei ai USL. A mai apărut şi liberalul Frunzăverde care nu vrea s-audă de nicio demisie, ci cere o nouă suspendare a lui Băsescu. Ce suspendare dacă de câteva zile încoace preşedintele şi premierul nu ştiu cum să se mai protejeze unul pe altul? Premierul n-a încălcat protocolul, auzim de la Cotroceni. Preşedintele n-a greşit cu nimic, auzim din gura lui Ponta.
Între armonia băsesco-pontistă dublată de invitaţiile reciproce la demisie şi scenariile pentru prezidenţiale, ne întrebăm dacă-şi mai aduce aminte cineva că problema citostaticelor nu s-a rezolvat nici acum. Că între promisiunea lui Raed Arafat de înfiinţare a unui fond de 800 000 de euro pentru medicamentele bolnavilor de cancer şi ziua de azi s-au scurs deja câteva luni în care nu s-a întâmplat nimic din cauza unor bâlbâieli şi poticneli procedurale şi birocratice. Domnilor de la putere, oricare ar fi ea, bolnavii nu au timp să vă aştepte luni întregi să descurcaţi 3 hârtii. Am aflat de la ministrul bugetului cu stupoare că nu exista nicio bază legală pentru înfiinţarea respectivului Fond. Ministerul Sănătăţii, pe de altă parte, susţine că a trimis toată documentaţia necesară. La ora aceasta, situaţia e în ceaţă, dar aşteptăm lămuriri de la Ministerul Sănătăţii. Sunt cu noi Mircea Diaconu, vicepresedinte PNL, Mugur Ciuvica, presedinte Grupul de investigatii politice, Catalin Ivan, europarlamentar PSD, Sergiu Andon, jurist.

Mai avem şi alte subiecte interesante. Rămâneţi cu noi.

×
Parteneri
Ultimele informații despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close